Een bende, maar gezellig!
We eten ze in Nederland te weinig: Artisjokken. Da’s jammer want ze zijn heerlijk en gezond. Dit is Franse methode. De Italianen eten een kleiner soort artisjok, vrijwel in zijn geheel. Klik hier voor het recept van artisjokken op z’n Romeins (carciofi alla romana).
Artisjok op de Franse manier is nou echt iets voor bij de buis: Gezellig naast elkaar op de bank, wijntje d’r bij, en pluizen maar… En je houdt er een enorme bende aan over, maar ja, dat is vaker met lekker eten. Denk maar aan oesters of kreeft, bijvoorbeeld. Misschien is dat het leuke er ook wel een beetje van.
U kunt ze warm of koud eten. Serveer de artisjokken op een groot bord met en kommetje vinaigrettesaus (klik hier voor het recept). U begint nu bij de buitenste blaadjes: trek ze van de artisjok of, dompel het onderste gedeelte in de dressing en schraap met uw voortanden het zachte vruchtvlees van het blaadje. Ga zo door tot u bij het hart van de artisjok belandt. Dit hart, dat bestaat uit draderig, een beetje stekelig soul, kunt u niet eten.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!