Carciofi alla Romana
Artisjokken worden in Midden- en Zuid-Italië veel gegeten, vooral in de koudere maanden (november-april). Ze zijn een zeer welkom bestanddeel in de traditionele Joodse keuken van Rome. In het oude centrum van de stad kan men nog tavernen vinden waar de “Carciofo alla Giudia” wordt geserveerd. Een tafel bespreken is wel aan te raden: deze pittoreske restaurants in het stadsdeel dat nog steeds “Il ghetto” wordt genoemd zijn doorgaans zeer klein en razend populair.
Ook in Frankrijk worden artisjokken zeer op prijs gesteld. Daar eet men doorgaans een veel grote variant, die ook op een andere manier wordt bereid. Klik hier voor het recept.
Bereiding:
Serveertip:
Serveer de artisjokken warm of koud met het sap dat overgebleven is in de pan.
Wijntip:
Door de enorme hoeveelheid ijzer in deze groente is er geen rode wijn die hier tegenaan kan. Een witte dus. Een Italiaanse is wel op zijn plaats, en dan het liefst van gemiddelde body, misschien wel uit Lazio. Een mooie Cerveteri, Capena, of Frascati.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.