Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Asado (short ribs)

Asado (short ribs)

Bereidingswijze

De Zuid-Amerikaanse way of life

Asado is een Spaanse keukenterm (in het Portugees is het Assado) die zowel gebruikt wordt voor bepaalde BBQ-technieken als voor het aanduiden van een barbecuefeest. De term is bekend in heel Zuid-Amerika. In Argentinië is asado, een soort “mixed grill”, een nationaal gerecht. Op een typische Zuid-Amerikaans asado wordt allerlei vlees, vooral rundvlees, gegrild op een “parrilla”, een soort open barbecue met een grill op pootjes, of op open vuur. Een vleessoort dat niet mag ontbreken op een asado is de zgh. short ribs, in het Spaans asado de tira of zelfs kortweg asado genoemd. In Nederland is dit stuk niet erg bekend. Er wordt wel eens naar verwezen als “de ribben van de ribeye”, “runderspareribs” of “het pianostukje met vlees eraan”. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze bekend als “Jacob’s Ladder”. De onbekendheid in Nederland is niet terecht: deze ribben van het rund zijn veelal vleziger, malser en zachter dan varkensspareribs. Een “full slab” van deze asado is een vierkant van ongeveer 25x25cm, met 3 tot 4 ribben. Vaak worden de ribben ook gesepareerd en kort afgezaagd, ongeveer 6cm lang. Deze snijwijze wordt ook wel “English cut” genoemd (zie afbeelding).

Asado de tira, English cut

Asado kan overigens niet alleen op de grill: de Fransen gebruiken het graag in stoofgerechten (pot-au-feu) en ook in de traditionele Joodse keuken komt dit stuk vlees voor onder de naam Flanken, langzaam gekookt met uien en kruiden in bouillon en geserveerd met geraspte mierikswortel (Rettich). Tegenwoordig wordt het vlees ook vaak sous-vide gegaard gedurende lange tijd, tot zelfs 72 uur.

Asado op de grill

Gebruik voor een mooi resultaat een goed hete barbecue. Kruid het vlees met heel iets zout en peper of de meerdanvlees.nl kruidenmix, wrijf het in met knoflook uit de pers en een druppel olijfolie, en laat het vuur zijn werk doen. Voor wat extra aroma is het lekker, vlak naast de asado verse tuinkruiden (tijm, rozemarijn, salie) mee te laten grillen zodat de rook daarvan over het vlees trekt (zie afbeelding). Asado kan zijn tijd nodig hebben om te garen. De bedoeling is het niet al te rauw te serveren. Een kerntemperatuur van 50℃ moeten ze toch wel halen (blue), sommigen zullen zelfs liever 55-60℃ (medium). Gebruik eventueel een kernthermometer. Zie ook onze kerntemperaturentabel.

Nadat u het van de grill haalt geniet het de voorkeur de asado even een minuut of 5 in aluminiumfolie te laten rijpen.

Asado de tira op de grill

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor Zuid-Amerikaanse barbecuesauzen:

criolla
Salsa Criolla

 pebre
Pebre

 pico de gallo
Pico de gallo

 chimichurri
Chimichurri

 Vinagrete
Vinagrete

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10