Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Asado (short ribs)

Asado (short ribs)

Bereidingswijze

De Zuid-Amerikaanse way of life

Asado is een Spaanse keukenterm (in het Portugees is het Assado) die zowel gebruikt wordt voor bepaalde BBQ-technieken als voor het aanduiden van een barbecuefeest. De term is bekend in heel Zuid-Amerika. In Argentinië is asado, een soort “mixed grill”, een nationaal gerecht. Op een typische Zuid-Amerikaans asado wordt allerlei vlees, vooral rundvlees, gegrild op een “parrilla”, een soort open barbecue met een grill op pootjes, of op open vuur. Een vleessoort dat niet mag ontbreken op een asado is de zgh. short ribs, in het Spaans asado de tira of zelfs kortweg asado genoemd. In Nederland is dit stuk niet erg bekend. Er wordt wel eens naar verwezen als “de ribben van de ribeye”, “runderspareribs” of “het pianostukje met vlees eraan”. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze bekend als “Jacob’s Ladder”. De onbekendheid in Nederland is niet terecht: deze ribben van het rund zijn veelal vleziger, malser en zachter dan varkensspareribs. Een “full slab” van deze asado is een vierkant van ongeveer 25x25cm, met 3 tot 4 ribben. Vaak worden de ribben ook gesepareerd en kort afgezaagd, ongeveer 6cm lang. Deze snijwijze wordt ook wel “English cut” genoemd (zie afbeelding).

Asado de tira, English cut

Asado kan overigens niet alleen op de grill: de Fransen gebruiken het graag in stoofgerechten (pot-au-feu) en ook in de traditionele Joodse keuken komt dit stuk vlees voor onder de naam Flanken, langzaam gekookt met uien en kruiden in bouillon en geserveerd met geraspte mierikswortel (Rettich). Tegenwoordig wordt het vlees ook vaak sous-vide gegaard gedurende lange tijd, tot zelfs 72 uur.

Asado op de grill

Gebruik voor een mooi resultaat een goed hete barbecue. Kruid het vlees met heel iets zout en peper of de meerdanvlees.nl kruidenmix, wrijf het in met knoflook uit de pers en een druppel olijfolie, en laat het vuur zijn werk doen. Voor wat extra aroma is het lekker, vlak naast de asado verse tuinkruiden (tijm, rozemarijn, salie) mee te laten grillen zodat de rook daarvan over het vlees trekt (zie afbeelding). Asado kan zijn tijd nodig hebben om te garen. De bedoeling is het niet al te rauw te serveren. Een kerntemperatuur van 50℃ moeten ze toch wel halen (blue), sommigen zullen zelfs liever 55-60℃ (medium). Gebruik eventueel een kernthermometer. Zie ook onze kerntemperaturentabel.

Nadat u het van de grill haalt geniet het de voorkeur de asado even een minuut of 5 in aluminiumfolie te laten rijpen.

Asado de tira op de grill

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor Zuid-Amerikaanse barbecuesauzen:

criolla
Salsa Criolla

 pebre
Pebre

 pico de gallo
Pico de gallo

 chimichurri
Chimichurri

 Vinagrete
Vinagrete

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
10
Wat een genot
Mijn bestelling kwam op de dag die ik aangegeven had wat ik als erg prettig ervaren heb. Alles was netjes ingepakt in de doos met koolelementen en dan ook nog per portie verpakt dus kon het zo in de vriezer doen. En dan ook nog kwaliteit wat wil je nog meer ;)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor deze tien! Tje, wat wil je nog meer....hmmm...nog vaker bestellen en nog vaker genieten van onze heerlijke producten?:)

- Oudenbosch
#organization Meerdanvlees.nl
10
Perfect
Het beste vlees wat ik ooit heb gehad.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Ontzettend bedankt!

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
7
tevreden
een aantal producten waren niet gekoeld maar klaarblijkelijk bevroren verzonden. Bij aankomst was een deel half ontdooit.Kreeg direct een goede uitleg van de klantenservice n.a.v. bovenstaande.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw recensie! U had vragen over producten die niet diepgevroren zijn aangekomen. Met deze mail willen we graag uw twijfels wegnemen.De producten die bevroren bij ons vertrekken kunnen inderdaad onderweg geheel of gedeeltelijk ontdooien. Onze verpakking is gericht op het 48 uur lang behouden van een temperatuur die vergelijkbaar is met uw koelkast. Zo staat het ook op onze site vermeld: bij ieder product kunt u zien of het bevroren of gekoeld vertrekt, in de uitleg over onze werkwijze staat te lezen dat onze verpakkingen ingericht zijn om een koelkast na te bootsen (dus niet een diepvries). Dit is een bewuste keuze van ons bedrijf, die te maken heeft met het feit dat meer dan 90% van onze producten vers gekoeld worden geleverd. We hebben u via e-mail wat printscreentjes ter verduidelijking gestuurd.Meer informatie hierover kunt u vinden onder deze link: https://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs/We hopen hiermee uw twijfels weggenomen te hebben.

- Nunspeet
#organization Meerdanvlees.nl
10
Delivered on time. Very good quality of meat
Perfectly packed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you very much!!!

- Heerlen
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3117 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl