Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Asado (short ribs)

Asado (short ribs)

Bereidingswijze

De Zuid-Amerikaanse way of life

Asado is een Spaanse keukenterm (in het Portugees is het Assado) die zowel gebruikt wordt voor bepaalde BBQ-technieken als voor het aanduiden van een barbecuefeest. De term is bekend in heel Zuid-Amerika. In Argentinië is asado, een soort “mixed grill”, een nationaal gerecht. Op een typische Zuid-Amerikaans asado wordt allerlei vlees, vooral rundvlees, gegrild op een “parrilla”, een soort open barbecue met een grill op pootjes, of op open vuur. Een vleessoort dat niet mag ontbreken op een asado is de zgh. short ribs, in het Spaans asado de tira of zelfs kortweg asado genoemd. In Nederland is dit stuk niet erg bekend. Er wordt wel eens naar verwezen als “de ribben van de ribeye”, “runderspareribs” of “het pianostukje met vlees eraan”. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze bekend als “Jacob’s Ladder”. De onbekendheid in Nederland is niet terecht: deze ribben van het rund zijn veelal vleziger, malser en zachter dan varkensspareribs. Een “full slab” van deze asado is een vierkant van ongeveer 25x25cm, met 3 tot 4 ribben. Vaak worden de ribben ook gesepareerd en kort afgezaagd, ongeveer 6cm lang. Deze snijwijze wordt ook wel “English cut” genoemd (zie afbeelding).

Asado de tira, English cut

Asado kan overigens niet alleen op de grill: de Fransen gebruiken het graag in stoofgerechten (pot-au-feu) en ook in de traditionele Joodse keuken komt dit stuk vlees voor onder de naam Flanken, langzaam gekookt met uien en kruiden in bouillon en geserveerd met geraspte mierikswortel (Rettich). Tegenwoordig wordt het vlees ook vaak sous-vide gegaard gedurende lange tijd, tot zelfs 72 uur.

Asado op de grill

Gebruik voor een mooi resultaat een goed hete barbecue. Kruid het vlees met heel iets zout en peper of de meerdanvlees.nl kruidenmix, wrijf het in met knoflook uit de pers en een druppel olijfolie, en laat het vuur zijn werk doen. Voor wat extra aroma is het lekker, vlak naast de asado verse tuinkruiden (tijm, rozemarijn, salie) mee te laten grillen zodat de rook daarvan over het vlees trekt (zie afbeelding). Asado kan zijn tijd nodig hebben om te garen. De bedoeling is het niet al te rauw te serveren. Een kerntemperatuur van 50℃ moeten ze toch wel halen (blue), sommigen zullen zelfs liever 55-60℃ (medium). Gebruik eventueel een kernthermometer. Zie ook onze kerntemperaturentabel.

Nadat u het van de grill haalt geniet het de voorkeur de asado even een minuut of 5 in aluminiumfolie te laten rijpen.

Asado de tira op de grill

Wilt u eens een lekkere barbecuesaus zelf maken? Kijk dan naar onze recepten voor Zuid-Amerikaanse barbecuesauzen:

criolla
Salsa Criolla

 pebre
Pebre

 pico de gallo
Pico de gallo

 chimichurri
Chimichurri

 Vinagrete
Vinagrete

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10