Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Bereidingswijze

Recept voor de aspergetijd

Heerlijk, in het seizoen: Asperges van eigen bodem!  We kennen natuurlijk allemaal de klassiekers, Asperges met ham en ei, asperges met hollandaisesaus. Maar er is zoveel meer, kijk naar onze recepten. Deze keer gaan we op de Franse toer, met zalmfilet, crème fraîche en witte wijn. Gaat u mee?

Stap voor stap

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Voorbereiding

Schil de asperges zo dun mogelijk maar wel zo grondig dat er geen harde slierten aan blijven zitten. Deze worden niet zacht tijdens het koken en zijn erg onprettig in de mond.

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Snij de harde delen aan de achterkant weg.

asperges

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Bereiding

  • Meng in een grote pan koud water, suiker, wijn, zout en foelie
  • Leg de asperges hierin en breng aan de kook. Kook gedurende 5-6 minuten
  • Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten in het water staan
  • Haal de asperges uit het kookvocht
  • Laat de asperges vervolgens uitlekken op een schone theedoek of kaasdoek
  • Het beste is als deze doek niet gewassen is met wasmiddel, aangezien die smaak kan worden overgedragen aan de zeer smaakgevoelige asperges.

Ondertussen

Maak ondertussen het zalfje:

  • maak de sjalot schoon en snij deze in fijne stukjes
  • zet een klontje boter op in een sauspannetje
  • doe de sjalot erbij
  • stoof op matig vuur tot de sjalot glazig en gaar is. Het is niet de bedoeling dat de sjalot bruint

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche
  • Deglaceer met een scheut witte wijn
  • Roer de crème fraîche onder het mengsel
  • Breng heel even aan de kook
  • Haal van het vuur en bewaar op een lauwwarme plaats
  • Hak de bieslook

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

asperges_zalm_grill

De zalm prepareren

  • Zorg voor een matig hete barbecue of grillplaat
  • U kunt beginnen met zalm op de huid of gefileerde zalm. In het laatste geval doet u er goed aan, de dunste zijde even op te binden met een vleespen (zie afbeelding)
  • Kruid de zalm met peper en zout, uw eigen kruidenmengsel of onze meerdanvlees.nl kruidenmix voor vlees (die het ook prima doet op gegrilde vis!)
  • Wrijf de zalm in met wat olijfolie

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

asperges_zalm_grill

De zalm grillen

Grill de zalm een minuutje, anderhalf, aan elke zijde. Laat na het braden even rusten, voor het serveren.

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Serveertip

  •  Dresseer de asperges op hete borden.
  • Leg de zalmmoten op de asperges en de zalm van crème fraîche ernaast.
  • Bestrooi deze rijkelijk met de bieslook.
  • Serveer met een gekookte aardappel.
  • Hou uw agenda ter hand. Deze tafelgenoten willen vaker bij u komen eten…
  • Klaar!
Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Wijntip

De wijn mag niet te licht zijn, want dan verdwijnt de wijn naast de smaak van de asperges naar de achtergrond, maar de wijn mag ook de smaak van de asperges weer niet overheersen. Een wijn die op hout gelagerd is kan te zwaar overkomen bij de subtiele smaak van asperges. Al snel kom je dan uit bij een vollere Riesling, maar ook de pinot blanc of een sancerre is een goede keus. Uit de Duits/Oostenrijkse hoek kunnen een grüner Veltliner, Weissburgunder of Sylvaner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10