Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Bereidingswijze

Recept voor de aspergetijd

Heerlijk, in het seizoen: Asperges van eigen bodem!  We kennen natuurlijk allemaal de klassiekers, Asperges met ham en ei, asperges met hollandaisesaus. Maar er is zoveel meer, kijk naar onze recepten. Deze keer gaan we op de Franse toer, met zalmfilet, crème fraîche en witte wijn. Gaat u mee?

Stap voor stap

Voorbereiding

Schil de asperges zo dun mogelijk maar wel zo grondig dat er geen harde slierten aan blijven zitten. Deze worden niet zacht tijdens het koken en zijn erg onprettig in de mond.

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Snij de harde delen aan de achterkant weg.

asperges

Bereiding

  • Meng in een grote pan koud water, suiker, wijn, zout en foelie
  • Leg de asperges hierin en breng aan de kook. Kook gedurende 5-6 minuten
  • Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten in het water staan
  • Haal de asperges uit het kookvocht
  • Laat de asperges vervolgens uitlekken op een schone theedoek of kaasdoek
  • Het beste is als deze doek niet gewassen is met wasmiddel, aangezien die smaak kan worden overgedragen aan de zeer smaakgevoelige asperges.

Ondertussen

Maak ondertussen het zalfje:

  • maak de sjalot schoon en snij deze in fijne stukjes
  • zet een klontje boter op in een sauspannetje
  • doe de sjalot erbij
  • stoof op matig vuur tot de sjalot glazig en gaar is. Het is niet de bedoeling dat de sjalot bruint

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche
  • Deglaceer met een scheut witte wijn
  • Roer de crème fraîche onder het mengsel
  • Breng heel even aan de kook
  • Haal van het vuur en bewaar op een lauwwarme plaats
  • Hak de bieslook

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

asperges_zalm_grill

De zalm prepareren

  • Zorg voor een matig hete barbecue of grillplaat
  • U kunt beginnen met zalm op de huid of gefileerde zalm. In het laatste geval doet u er goed aan, de dunste zijde even op te binden met een vleespen (zie afbeelding)
  • Kruid de zalm met peper en zout, uw eigen kruidenmengsel of onze meerdanvlees.nl kruidenmix voor vlees (die het ook prima doet op gegrilde vis!)
  • Wrijf de zalm in met wat olijfolie

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

asperges_zalm_grill

De zalm grillen

Grill de zalm een minuutje, anderhalf, aan elke zijde. Laat na het braden even rusten, voor het serveren.

asperges_zalm_grill asperges_zalm_grill

Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Serveertip

  •  Dresseer de asperges op hete borden.
  • Leg de zalmmoten op de asperges en de zalm van crème fraîche ernaast.
  • Bestrooi deze rijkelijk met de bieslook.
  • Serveer met een gekookte aardappel.
  • Hou uw agenda ter hand. Deze tafelgenoten willen vaker bij u komen eten…
  • Klaar!
Asperges met gegrilde zalm en een zalfje van witte wijn en crème fraîche

Wijntip

De wijn mag niet te licht zijn, want dan verdwijnt de wijn naast de smaak van de asperges naar de achtergrond, maar de wijn mag ook de smaak van de asperges weer niet overheersen. Een wijn die op hout gelagerd is kan te zwaar overkomen bij de subtiele smaak van asperges. Al snel kom je dan uit bij een vollere Riesling, maar ook de pinot blanc of een sancerre is een goede keus. Uit de Duits/Oostenrijkse hoek kunnen een grüner Veltliner, Weissburgunder of Sylvaner.

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Top!
Gemakkelijk te bestellen, snelle levering in een adequate verpakking, maar vooral .... een topkwaliteit vlees! Oma's suddervlees smaakte eindelijk weer eens als vroeger.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Nieuwe-Tonge
10
Super!
Makkelijke site, keurige verzending en heerlijk vlees!
Reactie bekijken
Onze reactie

Yep! En weer een tien! Heel hartelijk dank, onze moeite wordt beloond en dat doet enorm goed!

- Rijssen
10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
9.2
3630 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10