Recept uit de traditionele vaderlandse keuken
Heerlijk, in het seizoen: Asperges van eigen bodem! Ik heb ze deze keer gemaakt met gerookte zalm en Hollandaisesaus. Voor velen is Hollandaise toch wel “la morte sua”, zoals de Italiaanse koks zeggen, oftewel – hetgeen er het beste bij past. Hollandaisesaus (ook wel chique Sauce Hollandaise) is, om het eens oneerbiedig te zeggen, een warme mayonaise.
Maak ondertussen de hollandaisesaus. Kijk hiervoor op ons recept. Hou de saus, als hij klaar is, lauwwarm. Let hierbij goed op dat de saus niet te warm wordt! De eidooiers in de saus liggen op de loer en maken in een handomdraai van uw prachtige hollandaise, als deze te heet wordt, alsnog omelet!
De wijn mag niet te licht zijn, want dan verdwijnt de wijn naast de smaak van de asperges naar de achtergrond, maar de wijn mag ook de smaak van de asperges weer niet overheersen. Een wijn die op hout gelagerd is kan te zwaar overkomen bij de subtiele smaak van asperges. Al snel kom je dan uit bij een vollere Riesling, maar ook de pinot blanc of een sancerre is een goede keus. Uit de Duits/Oostenrijkse hoek kunnen een grüner Veltliner, Weissburgunder of Sylvaner.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel voor deze TOPSCORE!