Voor uw meze
Baba ganoush (er zijn tal van spellingswijzen) is een heerlijke Levantijnse dis die vaak voorkomt in een mooie, rijke Meze. Zoveel namen als er voor zijn, zoveel recepten. Sommigen maken dit gerecht met ui, anderen weer niet. Sommigen maken de boel erg zuur en fris, anderen gaan juist de zoute kant op. Je kunt er van alles mee dus. Wij hebben gekozen voor een compromis – een milde, niet scherpe, niet overdreven pittige baba ganoush die prima kan dienen in de “Nederlandse” meze.
Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke aubergines haalt bij de supermarkt (zie afbeelding), dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Baba ganoush hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine aubergines die een hoop zon en weinig vocht hebben gehad. Als u die kunt vinden, hoera! neem er dan uiteraard geen 3 maar een stuk of 10.
Prik gaatjes in de schil. U kunt nu of de BBQ-route kiezen, of de ovenroute. Barbecue is beter, daar de baba ganoush daardoor een extra rooksmaakje krijgt. Verhit de barbecue (goed heet) of oven (200 ℃). Leg de aubergines op het rooster en
Voeg de knoflooktenen toe. Gebruik geroosterde knoflook als u kunt. Dat is een stuk lekkerder. Geen tijd, geen zin? Dan maar verse knoflook, maar wel een stuk minder!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.