Artiestenpalet met volle kleuren
Bakbloedworst combineert erg goed met puree en met zoet. Een gepofte gebakken appel, aardappelpuree, puree van winterpeen, pastinaak, truffe de chine, zoete aardappel – allemaal bijgerechten die prima passen bij dit overheerlijke gerecht. Laat uw fantasie de vrije loop, doe wat verschillende purees in een spuitzak en maak opvallende, kleurrijke creaties! Hier een voorbeeld.
De aardappel vitelotte noir, négresse, zwarte truffelaardappel of truffe de Chine (niet te verwarren met een Chinese truffel – een goedkope truffelsoort) is een aardappel die donkerbruin tot paars aan de buitenkant en fel paars aan de binnenkant is. We kennen hem al vanaf de negentiende eeuw maar pas kort geleden is hem weer nieuw leven ingeblazen in verband met de hernieuwde interesse in “vergeten groenten”. Hij lijkt qua smaak erg sterk op een gewone aardappel, al heeft hij een iets gronderige nasmaak. Mede hierdoor combineert de vitelotte uitstekend met andere producten die een zuurtje hebben, bijvoorbeeld zuurkool.
Kook de truffe de chine in de schil in zout water gaar. Giet ze af, voeg wat melk en boter toe en sla ze met schil en al tot puree met een staafmixer. De kleur zal u verbazen: Het is net bosbessenbavarois! Breng op smaak met zout, voeg op het laatst een klein klontje boter toe. Wrijf de puree eventueel door een dunne zeef met de bolle kant van een houten lepel. Het hoeft niet, en als u het niet doet houdt u geinige spikkeltjes over in de puree (zie afbeelding)
Schil de pastinaak en snij hem in min of meer gelijkmatige stukken. Kook deze in zout water gaar. Let op, de laatste minuten gaat dat sneller dan u denkt, in tegenstelling tot aardappel bijvoorbeeld. Giet ze af, laat ze grondig uitlekken en sla ze tot puree met een staafmixer. Waarschijnlijk heeft u geen extra vocht nodig. Mocht dat toch het geval zijn, kunt u wat warme melk toevoegen. Breng op smaak met zout, voeg op het laatst een klein klontje boter toe. Wrijf de puree door een dunne zeef met de bolle kant van een houten lepel.
Schil de zoete aardappel en snij hem in min of meer gelijkmatige stukken. Kook deze in zout water gaar. Let op, de laatste minuten gaat dat sneller dan u denkt, in tegenstelling tot aardappel bijvoorbeeld. Giet ze af, laat ze grondig uitlekken en sla ze tot puree met een staafmixer. Waarschijnlijk heeft u geen extra vocht nodig. Mocht dat toch het geval zijn, kunt u wat warme melk toevoegen. Breng op smaak met zout, voeg op het laatst een klein klontje boter toe. Wrijf de puree door een dunne zeef met de bolle kant van een houten lepel.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!