Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Beef Wellington

Beef Wellington

Bereidingswijze

Beef Wellington; de kerstklassieker

Beef Wellington is een gerecht van  ossenhaas, parmaham en duxelles (fijngehakte paddenstoelen met diverse kruiden). In het eerste recept werd ook ganzenlever toegevoegd. Het vlees wordt in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Oorspronkelijk moest het bladerdeeg eigenlijk alleen dienen om het vocht niet uit het pakketje te laten verdwijnen, terwijl de duxelles puur een smaakmaker was die voor het serveren van het vlees werd afgehaald. Pas later bedacht men dat die paddestoelen en dat korstje hartstikke lekker zijn. Ach ja, de culinaire wereld zit vol verrassingen. Waarom het gerecht de naam draagt van de eerste hertog van Wellington, Arthur Wellesley, is eveneens een raadsel. Dit recept voor de Beef Wellington is voor vier personen.

Voor dit recept heb je nogal wat dingen nodig om dit gerecht goed te bereiden. Het is handig als je dit voordat je begint allemaal al klaar legt, dit werkt wat makkelijker en een stuk sneller.

 

Beef Wellington

Stap voor stap

Wat heeft u nodig om Beef Wellington te bereiden?

Gemengde paddestoelen

Gemengde paddestoelen

Peterselie

Peterselie

Sjalot

Sjalot

Knoflook

Knoflook

vlees kruiden en aanbraden

Vlees kruiden

Laat de ossenhaas voor de Beef Wellington op kamertemperatuur komen en kruid met de vleeskruiden.

Vlees aanbraden

Smelt 50 gram boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht op hoog vuur.

Vlees terugkoelen

 Haal de ossenhaas uit de pan en koel terug in de koelkast, minstens een kwartier.

Duxelles maken

Paddestoelen in de hakmolen

Maak de gemengde paddenstoelen schoon en hak ze middelgrof in de hakmolen of met de hand.

Gehakte paddestoelen

Dit is het ideale resultaat.

Ui knoflook peterselie hakken

Snipper de sjalot fijn. Pers of hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.

Ui en knoflook glazig laten worden

Smelt 50 gram boter in een pan en stoof de sjalotten en de knoflook op een zacht tot matig vuurtje tot ze glazig worden.

Gehakte paddestoelen in de pan

 Voeg de paddenstoelen toe en laat meestoven. Als de paddestoelen vocht loslaten, dit volledig laten verdampen.

Peterselie in de pan

 Haal van het vuur wanneer de paddenstoelen gaar zijn en voeg de gehakte peterselie toe. Vermeng en breng de duxelles op smaak met wat zout. Houd apart in de koelkast.

Inpakken

Prosciutto

Leg de prosciutto dakpansgewijs op een ruim stuk huishoudfolie.

Duxelles uitsmeren

 Smeer de duxelles gelijkmatig over de ham uit en leg het vlees daarop.

Wellington in galantine draaien

 Rol het geheel strak in de folie door de uiteinden tegengestelde richtingen op te draaien, net als een snoepje. Knoop de uiteinden vast en leg de rol in de koelkast.

Het bladerdeeg voor de Beef Wellington

Bladerdeeg

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Eidooier

Splits een ei.

Wellington op het deeg leggen

 Rol het bladerdeeg uit op bakpapier. Haal het vlees uit de folie.

Deeg om Wellington

Rol het bladerdeeg met de duxelles er strak omheen. Laat het deeg ongeveer 5 cm overlappen. Leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier. Draai de uiteinden voorzichtig dicht zodat straks zo weinig mogelijk vocht kan ontsnappen. Vouw de flappen niet onder het vlees, want dan wordt het deeg niet gaar.

Eidooier loskloppen

Klop de eidooier los met 1/2 tl. water.

Wellington met eidooier bestrijken

Bestrijk hiermee het deeg

Het bakken van de Beef Wellington

Wellington net uit de oven

Plaats de Beef Wellington in de oven en bak 40 minuten.

Wellington laten rusten

Haal uit de oven, laat even rusten

Beef Wellington plak

Snijd de rol in plakken. De Beef Wellington is klaar om te serveren.

Gaat u Beef Wellington bereiden voor uw (kerst)diner?

Gaat u Beef Wellington maken voor uw(kerst)diner? Bestel dan alle ingrediënten in één keer bij Meerdanvlees.nl! Bekijk hiervoor onze Beef Wellington box!

Beef Wellington

Serveertip bij Beef Wellington

Marchand-de-vin-saus is erg lekker bij dit recept voor Beef Wellington. Meer weten over Marchand-de-vin-saus? Klik hier voor het recept.

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Kwaliteit
Snelle en goede bezorging. Was een beetje huiverig gezien de levering niet met een speciale vervoerder werd geleverd. Al met al kwamen de spullen gekoeld en goed verpakt aan. Vraag mij wel af hoe dit te waarborgen valt in de zomer.Groot voordeel en tevens de reden dat ik voor meervlees heb gekozen is dat het niet als diepvries pakket wordt geleverd.Ik wil mijn ossenhaas of ribs direct kunnen bereiden.Voor herhaling vatbaar.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige antwoord! De zomer? Geen enkel probleem. We verhogen op basis van de weersvoorspelling de hoeveelheid koelelementen. Zo simpel is dat:) U heeft helemaal gelijk - diepvries doen we écht alleen als het niet anders kan, zoals bepaalde producten die uit Australië komen of om andere redenen alleen maar diepvries verkrijgbaar zijn. Vers is nou eenmaal het lekkerst en het gemakkelijkst.

- Den Haag
#organization Meerdanvlees.nl
9
smakelijk lekker vlees
echt smakelijk lekker vlees gebruik meer natuurlijke smaak maker bio kruiden , en geen chemische en kunstmatige smaak stoffen en ingespoten met anti biotica in het vlees toevoegen en graag nergens meer in all uw vlees arsortiment geen zout en transvetten meer gebruiken in vlees producten dat is echt ongezond en onsmakelijk en slecht voor de mens in uw online slagerij shoshop hou het echt puur natuur biologisch vlees, ik heb hekel aan nep kunstmatig vlees bah.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!! U heeft helemaal gelijk: nep is niks. We zijn erg blij met u als jarenlange vaste klant en waarderen het heel erg dat u de moeite heeft genomen even een reactie te plaatsen. Ook aan de telefoon met u kletsen is altijd weer een feestje!Chemische toestanden, daar zijn wij niet van, dat weet u. Zout in onze kant-en-klare producten, dat moet u ons toch maar vergeven, anders houden we de boel niet goed...Graag tot uw volgende bestelling!

- amsterdam centrum
#organization Meerdanvlees.nl
10
Super kwaliteit
Groot assortiment, super kwaliteit, goedverpakt, fijne webshop.Kortom een plezier om te kopen en een feestje om op te eten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Wijlre
#organization Meerdanvlees.nl
8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3122 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl