Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Beef Wellington

Beef Wellington

Bereidingswijze

Beef Wellington; de kerstklassieker

Beef Wellington is een gerecht van  ossenhaas, parmaham en duxelles (fijngehakte paddenstoelen met diverse kruiden). In het eerste recept werd ook ganzenlever toegevoegd. Het vlees wordt in bladerdeeg verpakt en gegaard in de oven. Oorspronkelijk moest het bladerdeeg eigenlijk alleen dienen om het vocht niet uit het pakketje te laten verdwijnen, terwijl de duxelles puur een smaakmaker was die voor het serveren van het vlees werd afgehaald. Pas later bedacht men dat die paddestoelen en dat korstje hartstikke lekker zijn. Ach ja, de culinaire wereld zit vol verrassingen. Waarom het gerecht de naam draagt van de eerste hertog van Wellington, Arthur Wellesley, is eveneens een raadsel. Dit recept voor de Beef Wellington is voor vier personen.

Voor dit recept heb je nogal wat dingen nodig om dit gerecht goed te bereiden. Het is handig als je dit voordat je begint allemaal al klaar legt, dit werkt wat makkelijker en een stuk sneller.

 

Beef Wellington

Stap voor stap

Wat heeft u nodig om Beef Wellington te bereiden?

Gemengde paddestoelen

Gemengde paddestoelen

Peterselie

Peterselie

Sjalot

Sjalot

Knoflook

Knoflook

vlees kruiden en aanbraden

Vlees kruiden

Laat de ossenhaas voor de Beef Wellington op kamertemperatuur komen en kruid met de vleeskruiden.

Vlees aanbraden

Smelt 50 gram boter in een pan en schroei het vlees rondom dicht op hoog vuur.

Vlees terugkoelen

 Haal de ossenhaas uit de pan en koel terug in de koelkast, minstens een kwartier.

Duxelles maken

Paddestoelen in de hakmolen

Maak de gemengde paddenstoelen schoon en hak ze middelgrof in de hakmolen of met de hand.

Gehakte paddestoelen

Dit is het ideale resultaat.

Ui knoflook peterselie hakken

Snipper de sjalot fijn. Pers of hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn.

Ui en knoflook glazig laten worden

Smelt 50 gram boter in een pan en stoof de sjalotten en de knoflook op een zacht tot matig vuurtje tot ze glazig worden.

Gehakte paddestoelen in de pan

 Voeg de paddenstoelen toe en laat meestoven. Als de paddestoelen vocht loslaten, dit volledig laten verdampen.

Peterselie in de pan

 Haal van het vuur wanneer de paddenstoelen gaar zijn en voeg de gehakte peterselie toe. Vermeng en breng de duxelles op smaak met wat zout. Houd apart in de koelkast.

Inpakken

Prosciutto

Leg de prosciutto dakpansgewijs op een ruim stuk huishoudfolie.

Duxelles uitsmeren

 Smeer de duxelles gelijkmatig over de ham uit en leg het vlees daarop.

Wellington in galantine draaien

 Rol het geheel strak in de folie door de uiteinden tegengestelde richtingen op te draaien, net als een snoepje. Knoop de uiteinden vast en leg de rol in de koelkast.

Het bladerdeeg voor de Beef Wellington

Bladerdeeg

Verwarm de oven voor tot 200 graden.

Eidooier

Splits een ei.

Wellington op het deeg leggen

 Rol het bladerdeeg uit op bakpapier. Haal het vlees uit de folie.

Deeg om Wellington

Rol het bladerdeeg met de duxelles er strak omheen. Laat het deeg ongeveer 5 cm overlappen. Leg de rol met de naad naar beneden op het bakpapier. Draai de uiteinden voorzichtig dicht zodat straks zo weinig mogelijk vocht kan ontsnappen. Vouw de flappen niet onder het vlees, want dan wordt het deeg niet gaar.

Eidooier loskloppen

Klop de eidooier los met 1/2 tl. water.

Wellington met eidooier bestrijken

Bestrijk hiermee het deeg

Het bakken van de Beef Wellington

Wellington net uit de oven

Plaats de Beef Wellington in de oven en bak 40 minuten.

Wellington laten rusten

Haal uit de oven, laat even rusten

Beef Wellington plak

Snijd de rol in plakken. De Beef Wellington is klaar om te serveren.

Gaat u Beef Wellington bereiden voor uw (kerst)diner?

Gaat u Beef Wellington maken voor uw(kerst)diner? Bestel dan alle ingrediënten in één keer bij Meerdanvlees.nl! Bekijk hiervoor onze Beef Wellington box!

Beef Wellington

Serveertip bij Beef Wellington

Marchand-de-vin-saus is erg lekker bij dit recept voor Beef Wellington. Meer weten over Marchand-de-vin-saus? Klik hier voor het recept.

Hulst Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10