met biologische groentetjes van de koude grond
Een makkelijk gerechtje op basis van en heerlijk stukje beenham dat wij eigenlijk al voor u hebben klaargemaakt. Maar dat hoeven uw gasten natuurlijk niet te weten! Denk aan een gezellige zomeravond voor dit gerecht. Maar ook een formeel diner kan zonder moeite! Kerst bijvoorbeeld! Eet smakelijk!
Zet in een gietijzeren braadpan de sjalotten en de ui aan met olijfolie tot deze glazig worden. Voeg de wortelen toe, dan de rapen, en dan de aardappelen. Doe meteen daarna de kruiden erbij en schep alles een paar keer goed om. Voeg nu de wijn en een derde van de bouillon toe. Breng aan de kook. Laat op een laag vuurtje pruttelen, ongeveer 10 minuten, en hou nat door af en toe bouillon toe te voegen. Leg de hammetjes nu in de pan en laat ze langzaam warm worden (weer ongeveer 10 minuten). Zorg ervoor dat het geheel niet droog komt te staan door steeds weer bouillon toe te voegen.
Haal de hammetjes uit de pan en smeer ze in met een mengsel van de mosterd, de kaas en de olijfolie. Leg ze op een bakblik en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 7 minuten, en steek daarna voor een minuut of twee de grill aan voor een krokant korstje.
Zeef de groenten uit de bouillon. Verwijder de tijm en het bonenkruid. Serveer de hammetjes met de groenten.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.