Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Beercan chicken

Beercan chicken

Bereidingswijze

Traditionele manier van kip grillen

Beercan chicken! Ook wel Chicken on the Throne, Drunken Chicken en Beer in the Butt Chicken. Wie kent het niet!? Een hartstikke ouderwets recept op een supermalse kip op de BBQ voor de dag te toveren! Het bier in het blikje stoomt als het ware de kip van binnen uit gaar, terwijl het zijdelingse vuur van de BBQ zijn werk aan de buitenkant doet. Grillen op deze manier zien we in veel landen, soms op een fles (Oostblok), soms op blikjes (VS, Europa). Men kent het ook in Latijns Amerika. Men noemt het daar pollo borracho. Hoe dan ook – het is leuk om te doen, er is ruimschoots ruimte voor eigen initiatief en eigen variaties en het resultaat is verbluffend!

Stap voor stap

Beercan chicken

Rub maken, kip nakijken

  • Maak een mooie rub zoals aangegeven in ons recept voor beercan chicken.
  • Kijk de kip even goed na of er toevallig een restjes ingewanden in de buikholte overgebleven zijn.
  • Snij eventueel aan de achterzijde overtollig vet weg, maar wel zonder de huid te beschadigen
Beercan chicken

Kip inwrijven en...

  • Wrijf de kip aan de buitenzijde in met olijfolie
Beercan chicken

...marineren

  • Bestrooi hem daarna met de dry rub en wrijf deze goed in de huid van de kip
  • Bestrooi ook de binnenkant van het karkas met de dry rub
  • Laat een uur rusten, liefst ingepakt in huishoudfolie

beercan chicken ingepakt

Ondertussen ook aan de snippers denken

  • Maak het halveliterblik bier open en schenk de helft uit over de hickory rooksnippers. Laat deze een uurtje weken.
Beercan chicken

BBQ klaarmaken

  • Steek uw BBQ aan en breng hem op een temperatuur van 195℃.
  • Leg de kolen aan 2 zijkanten en laat ruimte over voor een lekbak in het middengedeelte (een weggooischaal van aluminium kan ook).
Beercan chicken

Kip op het blik

  • Zet de kip op het (nog halfvolle) bierblik.
  • Plaats de kip op de lekbak en leg het gedrenkte rookhout op de kolen.
  • Sluit de BBQ af met het deksel.
Beercan chicken

Gaar?

  • Na ongeveer iets meer dan een uurtje zou de kip gaar moeten zijn. De kerntemperatuur van het borstvlees is dan rond de 68℃. Mocht het te hard gaan, pak de kip dan tijdelijk in aluminiumfolie.
Beercan chicken

Serveertip

Haal de kip van het blik en snij hem eventueel in mooie stukken met een gevogelteschaar. Serveer met een lekkere barbecuesaus, liefst van eigen hand. Klik hier voor een aantal recepten.  Eet smakelijk!

Als bijgerecht gaan we natuurlijk voor Amerikaanse kost: baked potatoes en corn on the cob!

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
9.2
3622 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10