Traditionele manier van kip grillen
Beercan chicken! Ook wel Chicken on the Throne, Drunken Chicken en Beer in the Butt Chicken. Wie kent het niet!? Een hartstikke ouderwets recept op een supermalse kip op de BBQ voor de dag te toveren! Het bier in het blikje stoomt als het ware de kip van binnen uit gaar, terwijl het zijdelingse vuur van de BBQ zijn werk aan de buitenkant doet. Grillen op deze manier zien we in veel landen, soms op een fles (Oostblok), soms op blikjes (VS, Europa). Men kent het ook in Latijns Amerika. Men noemt het daar pollo borracho. Hoe dan ook – het is leuk om te doen, er is ruimschoots ruimte voor eigen initiatief en eigen variaties en het resultaat is verbluffend!
Haal de kip van het blik en snij hem eventueel in mooie stukken met een gevogelteschaar. Serveer met een lekkere barbecuesaus, liefst van eigen hand. Klik hier voor een aantal recepten. Eet smakelijk!
Als bijgerecht gaan we natuurlijk voor Amerikaanse kost: baked potatoes en corn on the cob!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.