Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Beurre blanc, ook wel beurreblancsaus

Beurre blanc, ook wel beurreblancsaus

Bereidingswijze

Basisrecept uit de Franse keuken

Deze traditionele saus, ook wel ‘beurre Nantais’ genoemd, wordt in de Franse keuken vooral bij vis geserveerd. Ook bij asperges is deze saus heerlijk. Het is een recept uit 1890, dat wordt toegeschreven aan Clémence Lefeuvre, kokkin van de Markies van Goulaine. Men zegt dat deze beurre blanc aanvankelijk beurre raté (mislukte boter) werd genoemd, omdat hij ontstond toen Clémence een béarnaisesaus liet mislukken door te vergeten eierdooier en dragon toe te voegen.

Stap voor stap

Stap 1 de bestanddelen

Zet alle ingrediënten klaar en hak de sjalot zo fijn mogelijk. Doe de gehakte sjalot in een sauteuse of steelpannetje. Giet de wijn en het gezeefde sap van de citroen erbij.

Stap 2 reduceren

Zet op het vuur en laat inkoken tot alle vocht weg is. Let op: de sjalot mag niet gaan kleuren!

Stap 3 afblussen

Giet er nu 2-3 eetlepels water bij.

Stap 4 monteren

Snij de ijskoude boter in grove stukken en voeg deze, op matig vuur, stuk voor stuk toe onder stevig kloppen met de garde. De boter moet hierbij gaan koken (belletjes vormen), maar niet gaan bakken (lees: te heet worden). Het koken van de boter zorgt voor de emulsie – het dikker worden- van de saus, en moet gedurende het hele proces worden voortgezet.

Stap 5 zeven

Als de boter op is en de saus een mooie emulsie heeft gevormd, halen we de pan van het vuur. Zeef de saus door een chinoise (puntzeef) of zeef met fijne mazen om de sjalot uit de saus te krijgen. Pers met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk sappen uit de sjalot door de zeef. Roer de saus nog even door en breng op smaak met zout en fijngemalen witte peper. Serveer, of hou eventueel warm au-bain-marie.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Deeg voor Flammkuchen
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
7
Goed
L.S., Ik had dezelfde bestelling gedaan als die van 05-06. Echter nu waren de kalfsoesters itt vorige keer niet per stuk verpakt , wat we wel graag gewild zouden hebben.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte klant, Dank u wel voor uw bericht. Jammer dat we niet hebben voldaan aan uw verwachtingen. We hebben het even nagekeken op de factuur (zie ook onze aparte e-mail hierover). U heeft gekozen voor de standaard verpakkingsoptie. Die is altijd automatisch “samen verpakt”. IN de mail hebben we u een screenshot van de productpagina gestuurd met uitleg. Ook bij een herhaalorder is het van belang dat u zelf de juiste optie kiest. Het systeem schakelt automatisch terug naar de standaard optie. We hopen u hiermee iets meer op weg te hebben geholpen.

- Hengelo Ov
10
Super en aardig aan te telefoon
Heel klantvriendelijk
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Een tien voor klantvriendelijkheid! Die hadden we nog niet. Wel voor kwaliteit, verpakking, prijsniveau, assortiment en gemak maar nu zit de hele klantenservice te glunderen!! Heel blij mee!

- Haarlem
9.2
3434 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10