voor uw meze
Beyaz peynir (letterlijk: witte kaas) is een Turkse kaas die behoort tot dezelfde familie als feta (Griekenland), sirene (Bulgarije), brynza (Rusland) en telemea (Roemenië). Beyaz peynir hoort gemaakt te worden van rauwe schapenmelk. Ongerijpte, zachte beyaz peynir in de vorm van een vierkant of rechthoekig blok wordt het meest verkocht. Beayz peynir wordt op brood gegeten, verwerkt in salades en nog veel meer. Voor onze meze hebben we gekozen voor een simpele variant:
Maak een mengsel van de olie en het citroensap. Dompel de kaasplakken onder in het mengsel en draai er een paar keer met de pepermolen overheen. Voeg het takje rozemarijn in zijn geheel toe. Dek strak af met keukenfolie. Laat 24 uur rusten op een koele plaats in de keuken, maar niet in koelkast.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.