Toen kruidenboter nog kruidenboter was
Wie kan zich de goede tijden nog herinneren, toen kruidenboter nog kruidenboter was? Bent u een van die liefhebbers? Probeer hem dan eens thuis te maken!
Voorbereiding:
De beste maat vlees is 100 gram biefstuk of tournedos (ossenhaas), en 100 gram entrecote per persoon U kunt starten met voorgesneden stukken, dan komt u vaak iets royaler uit, of u kunt zelf van hele stukken vlees de juiste gewichten snijden. Snijd u de entrecote zelf, snij dan vooral niet te dun, dat doet het vlees geen goed. U kunt beter een wat hogere entrecote dwars door snijden dan een hele dunne maken. Maak een keuze uit de producten op de rechterhelft van de pagina. Kruid het vlees naar believen, bijvoorbeeld met ons speciale kruidenmengsel. Steek de barbecue aan.
Bereiding van de boter:
Zie recept op deze pagina.
Bereiding van het vlees:
Braad het vlees naar smaak van saignant tot doorgebakken. Gebruik hiervoor een kernthermometer en raadpleeg onze kerntemperaturentabel of hanteer de “Finger test“. Leg een schijfje beurre maitre d’hotel op het vlees en serveer met een frisse sla, eventueel een gekookt rivierkeeftje voor de show en wat kartoffelsalade. Klaar!
Wijntip:
Een mooie volle rode wijn.
Een andere kruidenboter proberen?
We hebben nog een prachtig receptje voor u: Beurre Café de Paris
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.