Echt iets voor de kerst en feestdagen
Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Een oude Russische traditie: blinis met kaviaar. Voor menig consument een tandje te ver, veel te duur. Voor de Russen inmiddels ook, tenminste met echte kaviaar van steur. Over blinis bestaan trouwens ook misverstanden. De échte Russische blinis zijn het best te vergelijken met Franse crèpes: flinterdun en ongeveer 16cm in doorsnee. Wat wij onder blinis verstaan zijn in Rusland bekend als oladushki (Aladoesjki), een verre verwant van onze poffertjes. In dit recept houden we dit misverstand in stand en maken we aladushki met kaviaar. We noemen ze echter blinis met kaviaar.
Kaviaar
Kaviaar is viskuit van de steur. Er zijn drie soorten – Osetra, Beluga en Sevruga. Alle andere viskuit van deze wereld is geen kaviaar, wat er ook op de verpakking staat. Wel kunt u uw portemonnee een gunst doen en kiezen voor een goedkopere viskuit of zelfs voor imitatie. Dat is aan u. Van de imitaties is de Russische “Tsarskaya Ikra”, gemaakt van eiwit en makreel, nog helemaal niet zo verkeerd. Zie afbeelding. Er zijn ook vegetarische varianten in omloop.
Dit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!