Sauce Bordelaise
Bordelaisesaus is een klassieke Franse saus, vernoemd naar de Franse stad en regio Bordeaux, beroemd om zijn wijnen. De saus wordt oorspronkelijk gemaakt met rode wijn, beenmerg, boter, sjalotten en demi-glace. Inmiddels wordt echter vaker dit recept gehanteerd:
Bereiding:
Laat de gehakte sjalotten zweten in de boter zonder dat ze kleuren. Voeg de wijn toe en damp in (reduceer) tot de helft. Voeg nu de fond toe. Reduceer weer (tot 2/3). Breng op smaak met zout en peper. Monteer met stukjes ijskoude boter tot een glanzende, gebonden saus ontstaat. De saus wordt extra lekker als u er vlak voor het einde een klein beetje rundermerg aan toevoegt. Laat het merg eerst koken in water, druk het uit elkaar met de achterkant van een lepel en voeg het bij de saus.
Serveertip:
U kunt de saus voor het serveren even zeven door een chinoise om een nog strakkere saus te verkrijgen. Heerlijk bij rundvlees!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.