Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Boston Butt

Boston Butt

Bereidingswijze

Wedstrijdvlees uit de Green Egg®

Boston Butt. Vernoemd naar de butts, houten vaatjes waarin in Boston en omstreken varkensvlees werd bewaard, vervoerd en gepekeld. De Boston Butt zit bovenin de schouder van het varken. De Amerikanen kennen dit stuk vlees vooral voor zijn geweldige eigenschappen op de grill en in de smoker. Niet voor niets is de Boston Butt, ook in Nederland, vaste gast bij alle barbecuewedstrijden. Maar ook in andere landen weet men raad met dit gedeelte van het varken: zo bevindt zich binnenin de boston butt de zogeheten “money muscle”, een stuk dat de Italianen coppa noemen en gebruiken als vleeswaar.

Welk ras is nou het beste?
Het in de Verenigde Staten ontwikkelde varkensras  Duroc is, door zijn sappigheid en iets zoete smaak, een perfecte leverancier voor de Boston Butt. Daarom selecteren we bij meerdanvlees.nl ook deze varkens. Zo weet u zeker dat u een Boston Butt in handen krijgt die uw gasten zich nog lang zullen herinneren.

Pulled pork
Naast de procureur en de picnic is deze Boston Butt tevens zeer geschikt voor het maken van pulled pork. Het recept voor pulled pork vindt u onder deze link.

Rubs en marinades
We hebben onze eigen wet rub gemaakt. Dat wilt u natuurlijk ook. We geven daarom in dit recept ook alleen maar één suggestie van de vele mogelijkheden.

Rookhout
Nóg lekkerder wordt deze Boston Butt als je aan de houtskool wat vochtige rookhoutsnippers toevoegt. Lekkere smaken voor houtsnippers in de dome barbecue zijn Cherry Wood, Pecan Wood, Hickory Wood, Mesquite Wood, Apple Wood, Oak Wood en Maple Wood.

mats

Stap voor stap

Boston Butt

Daar is ie dan. De imposante Boston Butt. Ready to roll.

Boston Butt

Leg uw ingrediënten voor de rub klaar. Wij gaan voor onze spicy BBQ-sauce, onze eigen vleeskruidenmix, paprika, basterdsuiker, verse knoflook, verse ui, steakpeper en zout. Het gebruik van verse knoflook en ui maakt echt een verschil.

Boston Butt

Doe alle ingrediënten in een hakmolen of blender. Maal zo fijn en glad mogelijk.

Boston Butt

Giet het mengsel over de Boston Butt. 

Boston Butt

Masseer deze heerlijke wet rub in het vlees, ook goed in alle hoekjes.

Boston Butt

Verpak de Boston Butt strak in huishoudfolie en leg hem minstens 15 uur in de koelkast.

Boston Butt

Haal de Boston Butt uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Boston Butt

Pak een kluwen rolladetouw en bind de Boston Butt op, net als in deze instructie.

Boston Butt
  • Zorg voor een dome temperatuur in de Green Egg®, Kamado Joe®  of andere afsluitbare barbecue van 120°C
  • Zorg voor indirect vuur
  • Zorg voor een lekbak – het braadvocht gaan we opvangen
Boston Butt

Grill de Boston Butt langzaam en voorzichtig op 120°C, gedurende 5 uur. Probeer de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Idealiter komt u uit op een kerntemperatuur van 67-72°C.

Boston Butt
  • Haal de Boston Butt van de grill
  • Laat hem een uur rusten
  • Maak ondertussen een lekker glaze van Hickory & Brown Sugar barbecuesaus, appelazijn en honing
Boston Butt

Smeer het vlees in met de glaze.

Boston Butt
  • Pak de Boston Butt in aluminiumfolie
  • Leg hem terug op de grill en breng de kerntemperatuur naar rond de 80-85°C in ongeveer 2-3 uur
Boston Butt

Zo zou de Boston Butt er nu uit moeten zien.

Boston Butt

Snij het rolladetouw weg.

Boston Butt

Voeg water toe aan de braadresten in de lekbak en week deze los op een laag vuurtje.

Boston Butt

Stort het bakvocht door een zeef in een pannetje.

Boston Butt

Maak de saus: voeg de barbecuesaus toe aan het bakvocht en breng even aan de kook. Als het te vloeibaar is – even laten indampen.

Boston Butt

Serveertip

Believe it or not: your Boston Butt is good to go!  Serveer met de saus, lekkere Home Fries of French Fries en Cole Slaw. U kunt hem aan draadjes uit elkaar trekken (pulled pork)  of trancheren. Wij hebben gekozen voor het laatste. De tafelgasten waren niet te houden, zo lekker.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van ons vleesabonnement

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?

10
Service en timing was geweldig,
Het product was keurig verpakt en gekoeld met koelelementen geleverd.Netjes en optijd.Een aanrader
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Willemstad (nb)
10
Heerlijk kalfswang
De eerste keer dat we hier vlees hebben besteld was Kalkoen voor kerst. De kalkoen werd persoonlijk afgeleverd wat heel vriendelijk was. Maar belangrijker, de [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw uitvoerige feedback! Zo te zien bent u een kenner en zit u niet om een recept verlegen maar toch... Recept voor pulled pork staat hier:https://www.meerdanvlees.nl/recept/real-texas-pulled-pork-uit-de-oven/

- Waalwijk
10
Goed vlees, netjes verpakt
We bestellen er al een aantal jaren, voornamelijk voor de feestdagen.Smaakt goed, netjes verpakt, keuze in hoeveel gram
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Met een recensie als de uwe is het toch elke dag feest? Dus wat ons betreft: nog vaker bestellen dan maar!:)

- Raalte
10
Altijd prima vlees
Altijd prima vlees.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Namens ons hele team ontzettend bedankt!

- ZAANDAM
10
Afgeleverd op tijd en juiste temperatuur.
Mooie kwaliteit van vlees. Lekker genoten van de bbq.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

"Afgeleverd op tijd", da's een compliment aan het adres van PostNL. We geven het graag door. Heel hartelijk dank voor uw hoge waardering!

- Emmeloord
9
Goed vlees en netjes volgens afspraak geleverd
Goed vlees makkelijk te bestellen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw mooie cijfer!

- Rijssen
10
Heerlijk vlees,en aardige mensen die er werken snelle reactie als je mailtje stuurt.
Fijne ervaring vriendelijke mensen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Nijmegen
10
Super service / top vlees
Super service ! Alleen nooit weer via post.nl laten verzenden ! Drama !! Kregen 1e bestelling pas een week later ! Maar Bolscher heeft [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!! Wij hebben vooralsnog 2 verzendopties: zelf afhalen en verzenden via PostNL. PostNL is uitermate betrouwbaar en heeft een succesratio van 98% met ons. En als het dan eens fout gaat, bij extreme drukte bijvoorbeeld, zorgen wij ervoor dat de klant daar minimaal last van heeft: wij zorgen voor een terugbetaling, verzenden gratis een nieuwe bestelling of regelen alternatief vervoer. Dat laatste kan echter alleen in uitzondelijke gevallen en in de buurt van Enschede.De collega's van Thijs:)

- Enter
10
Goed opgelost
Vlees te laat gekregen.Fout post nl. Geld terug.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Hoogland
9
Zeer goed
Gewoon als gewoonlijk, super.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Nijverdal
9.2
2903 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10