Wedstrijdvlees uit de Green Egg®
Boston Butt. Vernoemd naar de butts, houten vaatjes waarin in Boston en omstreken varkensvlees werd bewaard, vervoerd en gepekeld. De Boston Butt zit bovenin de schouder van het varken. De Amerikanen kennen dit stuk vlees vooral voor zijn geweldige eigenschappen op de grill en in de smoker. Niet voor niets is de Boston Butt, ook in Nederland, vaste gast bij alle barbecuewedstrijden. Maar ook in andere landen weet men raad met dit gedeelte van het varken: zo bevindt zich binnenin de boston butt de zogeheten “money muscle”, een stuk dat de Italianen coppa noemen en gebruiken als vleeswaar.
Welk ras is nou het beste?
Het in de Verenigde Staten ontwikkelde varkensras Duroc is, door zijn sappigheid en iets zoete smaak, een perfecte leverancier voor de Boston Butt. Daarom selecteren we bij meerdanvlees.nl ook deze varkens. Zo weet u zeker dat u een Boston Butt in handen krijgt die uw gasten zich nog lang zullen herinneren.
Pulled pork
Naast de procureur en de picnic is deze Boston Butt tevens zeer geschikt voor het maken van pulled pork. Het recept voor pulled pork vindt u onder deze link.
Rubs en marinades
We hebben onze eigen wet rub gemaakt. Dat wilt u natuurlijk ook. We geven daarom in dit recept ook alleen maar één suggestie van de vele mogelijkheden.
Rookhout
Nóg lekkerder wordt deze Boston Butt als je aan de houtskool wat vochtige rookhoutsnippers toevoegt. Lekkere smaken voor houtsnippers in de dome barbecue zijn Cherry Wood, Pecan Wood, Hickory Wood, Mesquite Wood, Apple Wood, Oak Wood en Maple Wood.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?
Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!