Mats vertelt je waarom
Allerlei factoren spelen een rol. Het begint natuurlijk met de keuze van het vlees zelf. Ook de bereidingswijze die men kiest is belangrijk – het ene stuk vlees is het andere niet, sommige delen zijn geschikt om langzaam te garen, andere delen behoeven een snelle verhitting. Sommige dingen zijn lekker op de grill, andere uit de oven.
Één ding blijft echter als een paal boven water staan: begin met de bereiding van uw vlees nadat het vlees “gechambreerd” is, oftewel op kamertemperatuur is gebracht. Bijna alle recepten van deze wereld zijn gebaseerd op het principe dat vlees zo rond de 20 °C is.
Kortom, ik heb het al vaker gezegd: koken is net als schilderen of metselen – de voorbereidingen zijn minstens zo belangrijk als de werkzaamheden zelf. Haal je vlees bij tijds uit de koelkast voor een vlotte verwerking, een mooie open smaak en veel culinair genot!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.