Wat een bite!
Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het vooral op de grill gebruikt. Gezien de structuur van het vlees vergt dat enige kennis. Er zijn twee opties: A la minute en doorgegaard. Deze laatste optie vraagt om grilltijden in een gesloten BBQ van 4-6 uur, op een laag vuur, opdat het vlees mooi gaar en mals is. Ook komt het voor dat het vlees eerst voorgegaard wordt d.m.v. stoven in eenpan en pas daarna wordt gegrild. Wij hebben de gok gewaagd om u te laten zien dat onze Black Angus brisket ook om en om gegrild kan worden. Een leuk experiment. Wat u als resultaat mag verwachten is een ferm stuk rundvlees met een weergaloze smaak. Het is zeker geen stuk vlees voor beginners, en het heeft een stevige bite. We hebben ook een tweede recept voor u in petto. Hierbij wordt de brisket gestoofd in de pan. Klik hier voor dat recept.
Kruid de plakken met onze meerdanvlees vleeskruidenmix en vers geperste knoflook.
Bij dit gerecht zijn een frisse salade en home fries helemaal in hun element. Ook kruidenboter of daslookboter (klik op de link voor de recepten) smaken hierbij perfect.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.