Makkelijker dan u denkt!
Kook de aardappelen in de runderbouillon gaar. Doe halverwege de kooktijd de broccoli erbij. Doe een minuut of vijf voor het einde ook het hart van de courgette erbij. Giet af en laat goed uitlekken. Maak van het geheel met de staafmixer een stevige puree. Voeg wat boter toe voor de smeuïgheid. Mocht het te droog worden, doe er dan wat van het kookvocht bij. Breng op smaak met peper en zout.
Laat een gesnipperde sjalot glazig worden in wat boter op middelmatig vuur. Zeef daarnaa de sjalot uit de boter met een zeef of een schuimspaan en doe de apart gelegde blokjes courgette in de pan. Schep een aantal keren om, en voeg vervolgens een scheut witte wijn toe. Stoof tot bijtgaar. Breng op smaak met zout en peper.
Kruid het vlees met meerdanvlees.nl kruidenmix en rijg het aan de pennen (wij hebben bamboepennen gebruikt. Metaal kan natuurlijk ook prima). Wrijf het vervolgens in met olijfolie en knijp er wat knoflook over uit met de knoflookpers. Grill de brochettes op een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan zonder verdere toevoeging van vet. Het vlees moet binnenin rare tot medium-rare worden.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!