Uit de traditionele Italiaanse keuken
In de Italiaanse keuken wordt veel minder vaak gebruik gemaakt van vlees dan je zou denken. Vooral in Midden- en Zuid-Italië wordt erg vaak vegetarisch gekookt. Men kan zich hier ook wel iets bij voorstellen: vlees is duur, en in heet weer zwaar op de maag. Traditioneel bestond bovendien ook nog het probleem dat vlees gekoeld bewaard moet worden. Minestrone, de beroemde Italiaanse groentensoep, is een goed voorbeeld. Je zou verwachten dat deze soep getrokken wordt van een lekker bot. Niets is minder waar – er komt geen vlees aan te pas. Ook veel pastasoorten en risotto’s waarvan je zou denken dat ze worden aangelengd met kippenbouillon (zoals in de Franse keuken het geval zou zijn) worden vervaardigd met een uiterst lichte, geheel plantaardige groentenbouillon – de vermaarde brodo vegetale die in geen enkele Italiaanse familie mag ontbreken. Hier het recept.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.