Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Bûche de Noël

Bûche de Noël

Bereidingswijze

Traditioneel Frans kerstgebak

Dit is het traditionele gebak dat in Frankrijk en delen van België rond de Kerst op tafel verschijnt. Echt zoiets waarvan iedereen hoort te vinden dat zijn of haar oma de beste maakt. Er zijn veel varianten, maar uiteindelijk komt het idee steeds op hetzelfde neer: een boomstam van gebak met crème au beurre. Heerlijk, en goed dat het maar eens per jaar hoeft…

Bereiding van het gebak:
Verwarm de oven voor op 200° C. Klop 4 eiwitten op to sneeuw. Meng de overgebleven 4 eierdooiers met de suiker en de vanillesuiker. Als het mengsel mooi romig wordt voegt u nog een heel ei toe. Een paar minuten goed doorspatelen. Hierna mengt u eerst geleidelijk de bloem door het deeg en daarna spatelt u de opgeklopte eiwitten er luchtig doorheen.

Leg een vel bakpapier op een bakblik en smeer het licht in met boter. Stort hier het deeg op uit en verdeel het over het bakblik. Bak in de oven op 200° C gedurende 10 minuten. Leg het bakblik omgekeerd op een koude ondergrond (liefst een marmeren plaat) en maak het gebak met papier en al los van het blik. Bedek met een schone doek (het beste is een doek die niet met wasmiddel of wasverzachter is behandeld: die lucht kan in het gebak dringen!)

Bereiding van de crème au beurre:
Suiker in het water laten smelten. Vuur niet te hoog houden. Een dikke siroop moet het resultaat worden. Giet deze siroop langzaam op de eierdooiers onder voortdurend stevig roeren met een garde. Net zo lang blijven roeren tot het mengsel is afgekoeld. Voeg nu de boter (zacht, op kamertemperatuur) beetje voor beetje toe tot een gladde crème ontstaat. Verdeel deze in 2 gelijke helften. Smelt de chocolade met een klein beetje water. Voeg aan de ene helft van de crème de chocolade toe. Aan de andere helft het koffie-extract.

Afwerking:
Verwijder doek en papier van het gebak. Smeer de koffiecrème egaal over het gebak en rol het in de lengte op. Smeer nu de rol in met de chocoladecrème. Snij de uiteinden van het gebak af. Hergebruik deze eventueel voor het maken van zijwaartse “noesten”.  De nerven van de boombast maakt u door sporen te trekken met een vork. Versier de boomstam nu naar eigen smaak. Zie afbeelding voor een voorbeeld. Klaar!

HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10