Cannelloni ricotta e spinaci
Toch wel een van de basisrecepten uit de keuken van het Italiaanse schiereiland.
Wassen
Was de spinazie. Verwijder de hardere stelen. Doe in een pan met alleen het lekwater op de bladeren en stoof de groente gaar (5-10 minuten) op een laag vuur. Stort de spinazie in een zeef en laat afkoelen. Druk er vervolgens met een houten spatel of lepel zo veel mogelijk vocht uit. Snij/hak de spinazie hierna fijn met een “mezzaluna” of goed keukenmes.
Mengen
Meng de spinazie, de ricotta en 80 g van de geraspte Parmezaan in een kom tot een glad geheel.
Blancheren
Blancheer de cannelloni 2 minuten in kokend water. Laat ze afkoelen en vul ze met behulp van een spuitzak.
Oven
Verwarm de oven voor op 200° C.
Béchamel
Maak een mooie bechamelsaus. Bekijk hier het recept .
Beboter een ovenvaste schaal die groot genoeg is om alle cannelloni in één laag te bevatten. Giet één pollepel bechamel over de bodem van de schaal en verdeel deze met een spatel. Leg de cannelloni in de schaal en bedek ze met de rest van de béchamel. Rasp de resterende Parmezaan er overheen.
Bak de cannelloni in 20 minuten gaar in de oven. Zet vervolgens de grill een minuut of 5 aan voor een lekker krokant korstje. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!