Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Carpaccio van gerookte entrecote

Carpaccio van gerookte entrecote

Bereidingswijze

Carpaccio, maar nu gerookt!
Van origine is een carpaccio flinterdun gesneden entrecote, zonder de vetrand. Het verhaal is dat het oorspronkelijk een gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië door Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. De bar was “the place to be” in die jaren en werd bezocht door tal van beroemdheden. Gravin Amalia Nani Mocenigo, een “habituée” van het etablissement, had bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Maar ja – lekker is dat niet, natuurlijk. Cipriani kwam de contessa tegemoet en bedacht de carpaccio. Hij droeg hem op aan de schilder Vittore Carpaccio, van wie in die dagen een tentoonstelling liep in de stad.

Verbasteringen
Zoals zo vaak met beroemde recepten is het recept van carpaccio ook een eigen leven gaan leiden. Eerst werd de dressing grondig door iedereen “geprivatiseerd”, en vervolgens gingen de culinaire fenomenen van de wereld ook nog eens met het hoofdbestanddeel aan de haal. Inmiddels wordt de vleesvariant vaker van ossenhaas gemaakt dan van lende, terwijl ook al visvarianten (rauwe tonijn, marlijn, zalm, zwaardvis, coquilles, noem maar op) bestaan. Dat is eigenlijk gek want viscarpaccio had allang een naam – ceviche. Maar goed… wie zijn wij? Dát kunnen wij natuurlijk eveneens. En kijk eens aan – er komt nog iets superlekkers uit ook! Vandaar dat we u dit recept niet willen achterhouden: Carpaccio van gerookte entrecôte!

Stap voor stap

Carpaccio van gerookte entrecote
  • Leg het vlees een minuut of 15 in de vriezer. Dat snijdt straks nét wat strakker
  • Kook de aardappel in de schil beetgaar in ruim zout water
  • Giet af en laat afkoelen
Carpaccio van gerookte entrecote
  • Rooster de pijnboompitten licht in een koekenpan zonder toevoeging van vet tot ze licht kleuren
  • Snij de entrecôte flinterdun op de snijmachine, zo’n 10-12 plakjes per persoon.
  • Snij de appel en de paprika julienne
  • Snij de radijsjes half door en vervolgens in flinterdunne schijfjes
  • Hussel alles door elkaar
Carpaccio van gerookte entrecote
  • Maak een mooie dressing met mirin, wittewijnazijn, zout, peper en druivenpitolie
  • Maak de salade aan met de dressing en maak de (koude!!) borden ermee op
  • Snij de gekookte aardappel in schijfjes en leg op elk bord een schijfje
  • Werk het schijfje af met grof zout, liefst zwart
  • Bestrooi de borden met rucolacress
Carpaccio van gerookte entrecote

Drapeer de borden nu met het vlees. Garneer eventueel af met een blaadje basilicum. Klaar!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Geweldig
Heel mooi vlees. Super goed verpakt. Snelle levering. Ga zo door!!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Hardenberg
9
Snel en kwaliteit
Vlees die niet makkelijk verkrijgbaar is, is bij jullie aanwezig en snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!! Gaaf hè? Dat heb je nou als je geboren bent als horecaslager!:) Met ons kunt u alle kanten op - van kipsateetje tot zwezerik, van verse worst tot tomahawk steak! Soms moet u wel wat meer tegelijk kopen - kleine porties is nog steeds een uitdaging. Maar...we leveren 95% vers gekoeld dus het kan thuis zó de diepvries in!

- Almere
10
Geweldig
Het is zooooo lekker,ook de kruiden ook erop zitten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie!

- Nijmegen
9
Alleen top geregeld
Super verpakt en super mooi vlees tot de volgende x
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze TOPSCORE!

- Annapaulowna
7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9.2
3560 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10