Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Carpaccio van gerookte entrecote

Carpaccio van gerookte entrecote

Bereidingswijze

Carpaccio, maar nu gerookt!
Van origine is een carpaccio flinterdun gesneden entrecote, zonder de vetrand. Het verhaal is dat het oorspronkelijk een gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië door Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. De bar was “the place to be” in die jaren en werd bezocht door tal van beroemdheden. Gravin Amalia Nani Mocenigo, een “habituée” van het etablissement, had bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Maar ja – lekker is dat niet, natuurlijk. Cipriani kwam de contessa tegemoet en bedacht de carpaccio. Hij droeg hem op aan de schilder Vittore Carpaccio, van wie in die dagen een tentoonstelling liep in de stad.

Verbasteringen
Zoals zo vaak met beroemde recepten is het recept van carpaccio ook een eigen leven gaan leiden. Eerst werd de dressing grondig door iedereen “geprivatiseerd”, en vervolgens gingen de culinaire fenomenen van de wereld ook nog eens met het hoofdbestanddeel aan de haal. Inmiddels wordt de vleesvariant vaker van ossenhaas gemaakt dan van lende, terwijl ook al visvarianten (rauwe tonijn, marlijn, zalm, zwaardvis, coquilles, noem maar op) bestaan. Dat is eigenlijk gek want viscarpaccio had allang een naam – ceviche. Maar goed… wie zijn wij? Dát kunnen wij natuurlijk eveneens. En kijk eens aan – er komt nog iets superlekkers uit ook! Vandaar dat we u dit recept niet willen achterhouden: Carpaccio van gerookte entrecôte!

Stap voor stap

Carpaccio van gerookte entrecote
  • Leg het vlees een minuut of 15 in de vriezer. Dat snijdt straks nét wat strakker
  • Kook de aardappel in de schil beetgaar in ruim zout water
  • Giet af en laat afkoelen
Carpaccio van gerookte entrecote
  • Rooster de pijnboompitten licht in een koekenpan zonder toevoeging van vet tot ze licht kleuren
  • Snij de entrecôte flinterdun op de snijmachine, zo’n 10-12 plakjes per persoon.
  • Snij de appel en de paprika julienne
  • Snij de radijsjes half door en vervolgens in flinterdunne schijfjes
  • Hussel alles door elkaar
Carpaccio van gerookte entrecote
  • Maak een mooie dressing met mirin, wittewijnazijn, zout, peper en druivenpitolie
  • Maak de salade aan met de dressing en maak de (koude!!) borden ermee op
  • Snij de gekookte aardappel in schijfjes en leg op elk bord een schijfje
  • Werk het schijfje af met grof zout, liefst zwart
  • Bestrooi de borden met rucolacress
Carpaccio van gerookte entrecote

Drapeer de borden nu met het vlees. Garneer eventueel af met een blaadje basilicum. Klaar!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
heerlijk !
wat een mooie oplossing om lekker vlees te verkrijgen. laatste periode veel "Supermarkt vlees" gegeten. dan is dit wel heel wat lekkerder. ga zeker nog een keer bestellen
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Heel fijn om te horen. Laten we het de supermarkten niet te zwaar aanrekenen. Je zult het maar moeten doen - enorme hoeveelheden verkopen, voor de laagst mogelijke prijs. Gelukkig mogen wij consumenten als u bedienen, die de kiloknaller voorbij zijn en zoeken naar topkwaliteit. Voor die mensen gaan wij op zoek; vaak eisen we eerste keus; regelmatig bieden we meer geld voor de kilo. Vlees hoeft niet elke dag, maar als het dan zover is, dan wel goed vlees. Vinden wij.

- midsland
10
Top vlees!
Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Enter
10
Ziet er echt top uit, heerlijk vers vlees
Super netjes aangeleverd en mooi verpakt.over smaak valt niet te twisten maar zulk gehakt hebben we nog niet eerder gehad, en dan de kipfilet super mals. Vandaag wordt er op verjaardag van mijn dochter gehaktballetjes en kipsatetjes geserveerd, weet nu al dat de visite zal smullen van het heerlijke vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze uitgebreide recensie. Ja, ons gehakt wordt dagvers gedraaid. Dat kan een supermarkt ons natuurlijk niet nadoen. Zijn we ook best trots op:) Nog gefeliciteerd met uw dochter!

- Heerhugowaard
10
Bestelling netjes afgeleverd
Netjes in koelbox geleverd op afgesproken dag
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Weer een tien!

- Den helder
10
Snelle levering
De bestelling werd snel geleverd. Het vlees zat in een koeldoos met koelelementen erbij. Al met al voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zitten klaar voor uw volgende bestelling!

- Eindhoven
10
Mooi stukje vlees
Prachtig mooi stukje vlees afgeleverd in een nette koelbox met een aantal koelelementen er bij in. Dat wordt weer smullen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een topscore. Zijn we enorm blij mee, dank u wel!

- Beuningen
10
Heel goed
Bestelling goed verpakt en netjes geleverd en kwaliteit is ook heel goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel erg bedankt. Weer een tien!

- Volendam
10
Wederom heel goed!
Wederom een prima levering met kwalitatief goed vlees. Prima spul!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor deze megascore!

- Soest
9.2
3519 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10