Chorizo barbacoa, het woord zegt het eigenlijk al, kan prima op de barbecue. Maar in een dikke koekenpan gaat het ook prima. Dat heeft zelfs een klein voordeel: u vangt het vet dat uit de worstjes loopt makkelijker op. En laat dat vet nou juist zo heerlijk zijn!
Niks aan! Ontpit de olijven. Neem mooie olijven, liefst niet uit de pekel maar van die halfgedroogde. Maak een peperonata zoals in ons recept “Peperonata: gestoofde paprika op zijn Italiaans“. Geen tijd of geen zin? Haal een pot gegrilde rode paprika’s in de supermarkt. Zoek wel een soort uit die niet te zuur is, dat zou jammer zijn. Snij de paprika’s in slierten.
Kook de rijst, giet hem af en houd hem warm. Wij hebben zilvervliesrijst gebruikt maar dat hoeft helemaal niet. Het kan prima met pandan, bijvoorbeeld.
Tegen het eind van de kooktijd begint het vet uit de chorizo’s te lopen. Dit vet kunnen we later gebruiken als jus. Heerlijk! De chorizo’s hoeven niet overdreven gekleurd te worden. Als ze van binnen gaar zijn, zijn ze klaar. Op een langzaam vuurtje (het voordeel daarvan is dat u veel vet kunt opvangen) zal dat een minuut of 15 duren. Vermeng de rijst met de paprikaslierten en de olijven. Hussel een paar keer goed door elkaar. Serveer. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!