Sint-Jakobsschelpen op zwemles
Coquilles, heerlijk! Echt iets voor een speciale avond. Coquilles presenteren heel goed en hoen dan ook bij een bijzondere gelegenheid. Velen onder ons durven ze thuis niet klaar te maken en dat is vreemd – het is namelijk supergemakkelijk! Bovendien zijn ze in een mum van tijd klaar, dus de heer of dame des huizes hoeft nauwelijks van tafel tijdens het diner.
Visbouillon
Voor dit gerecht heeft u visbouillon nodig. Het leukste is natuurlijk om die zelf te maken. Ga naar de markt of uw vertrouwde visboer, haal visgraten en aan de slag! Maar ja, niet iedereen heeft daar tijd voor en zin in. Geen paniek: er zijn ook vrij redelijke visbouillons in omloop. Mocht u het toch zelf willen proberen, hier vindt u een goed recept. Eet smakelijk!
Maak kleine roosjes van de broccoli. Snij de selderij en de peen in plakjes. Kook de groenten in een paar minuten beetgaar in de visbouillon. Dit kunt u ook van tevoren doen en later de bouillon opwarmen. Probeer dan wel het garingsproces te remmen, zodat de groenten niet te slap worden – dat zou jammer zijn. U kunt dit doen door de bouillon in een lage pan te gieten die in een bak ijswater staat.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.