Naar het originele recept van de bekende Parijse koksopleiding
Wie kent de Cordon Bleu nou niet? Een blauw lintje (want dat betekent het), een van de meest begeerde onderscheidingen van aanstormend culinair talent in Frankrijk en ver daarbuiten. Naar deze ambitieuze knapen en meiden is de Cordon Bleu vernoemd, een met kaas en ham gevulde schnitzel die menig verhemelte heeft bekoord.
Voorbereiding:
Cordon bleu werd oorspronkelijk gemaakt van kip of kalkoen. Tegenwoordig zien we ook veel varken en kalf. Het geniet de voorkeur om te beginnen met een naturel lapje vlees dat pas na alle handelingen wordt gepaneerd. Zo krijgt u een egalere korst, ook op de plaats waar u het vlees insnijdt voor de vulling. Maar beginnen met een gepaneerde schnitzel kan ook. Afhankelijk van waar u mee begint, een heel stuk vlees, ongepaneerde schnitzels die al zijn geplet, of kant-en-klaar gepaneerde schnitzels, kiest u waar u in de lijst van handelingen hieronder “instapt”:
Bereiding:
Serveertip:
Cordon bleu is vrij delicaat eten. Een simpele garnituur is daarom het beste. Mooie gestoofde groentetjes, een jonge gestoomde aardappel, dat soort zaken. niet te veel smaken die het subtiele van de gesmolten Emmental in de weg gaan zitten.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...