Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Corned Beef

Corned Beef

Bereidingswijze

Traditioneel Iers recept

Corned Beef. Zijn dat niet van die blikjes?
Jazeker wel. Deze blikjes zullen onze ouders en grootouders zich nog lang herinneren. De Canadese en Amerikaanse soldaten die Nederland bevrijdden hadden ze bij zich en voor velen was het het eerste fatsoenlijke voedsel dat men zag na manden van ontbering. maar toch…corned beef uit een blikje en deze waanzinnig lekker corned beef van brisket, thuis gemaakt, dat is natuurlijk wel een wereld van verschil.

Brisket. Veelzijdig stuk vlees.
Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het veel op de grill gebruikt en zijn meest populaire bestemming is natuurlijk de wereldberoemde corned beef, een recept dat is meegenomen door de Ierse immigranten.  

Makkelijk te maken. Met geduld.
Corned beef zelf thuis maken is niet moeilijk. Wel is het een lang proces dus neem vooral de tijd.

corned beef

Stap voor stap

Corned Beef

Voorbereiding

  • Giet het water in een soeppan van zo’n 6 tot 8 liter inhoud
  • Voeg suiker, zout, salpeter, kaneelstok, mosterdzaad, peperkorrels, kruidnagels, piment, jeneverbessen, laurier en gember toe
  • Breng aan de kook en laat koken tot het zout en de suiker zijn opgenomen in het water
  • Verwijder de pan van het vuur en koel de vloeistof af met de ijsklontjes
  • Laat het ijs volledig smelten. U moet een temperatuur van zo’n 7 graden bereiken. Zet de pan eventueel even in de koelkast
  • Zodra de vloeistof de juiste temperatuur heeft laat u het vlees zakken in een stevige vacuümzak (7,5 liter) en voegt u de pekelvloeistof toe
  • Sluit de zak af en leg deze plat in een afsluitbare schaal of container
  • Zet in de koelkast voor 10 dagen
  • Blijf elke dag checken of de brisket wel helemaal onder de vloeistof staat. Roer bij deze gelegenheid de pekelvloeistof even goed door
  • Na 10 dagen mag de brisket uit de pekel
  • Goed afspoelen
Corned Beef
  • Leg de brisket in niet te ruime cocotte of braadpan
  • Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe
  • Giet zoveel water in de pan tot het vlees ongeveer 25 cm onder water staat
  • Breng snel aan de kook
  • Draai het vuur laag en stoof 3 uur tot het vlees met een vork zacht aanvoelt
Corned Beef

Serveertip

  • Haal de brisket uit de pan en snij plakjes, tegen de draad in
  • U kunt de corned beef warm of koud serveren

Wijntip

Stevige rode wijn. Bordeaux bijvoorbeeld, maar dan niet te jong en wel een die goed op dronk is. Maar aangezien het een Iers recept is – wat dacht u van een mooi glas Guinness?

klavertjevier-patricksday-thumbnail.jpgDit recept is geschikt voor St. Patrick’s Day

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fantastisch goed verpakt geleverd
Bijzonder snelle levering mooi verpakt in piepschuim bak met 3 bevroren koel elementen Vlees ziet er heel verleidelijk uit Ik zeker terug komen bij meer dan vlees En.vooral omdat ze zoutarme rookworst leveren Wat hier in t westen niet te verkrijgen is Mijn complimenten voor de snelle service Mvg Nico v
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wassenaar
10
Super vlees en super service
Ik ben echt heel blij met meerdanvlees! Super goed en lekker vlees en hele goede service.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien. Heel erg bedankt hoor!

- Amsterdam
8
Goed
Alles is lekker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!!

- Breda
10
Kwaliteitsproducten voor een mooie prijs!
Goed vlees voor een goede prijs, snelle levering en alles mooi in aangegeven porties vacuüm verpakt, zodat het gelijk in de vriezer kan.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Al nagedacht over de feestdagen? We hebben weer van alles in petto! Let op onze nieuwsbrieven! Inschrijven kan in onze webwinkel.

- Deventer
8
Goed en snel
X
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Soest
10
Lekker vlees en betaalbaar
Qua prijs vergelijkbaar met vlees uit de supermarkt maar dan voor topkwaliteit.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dat is nou eens een mooi compliment ! Heel hartelijk dank voor uw 10!

- Hengelo
9
Altijd een goede service en kwaliteit
Goed gekoeld mooie versproducten en super kwaliteit. Zeker voor onze gourmet avondjes
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Ach ja, gourmetten - heerlijk! Binnenkort komen die dagen weer wat vaker voor....Sinterklaasavond, Kerst, Nieuwjaar, allemaal leuk om samen te vieren rond een gourmetstel of teppanyaki!

- Gouda
10
smullen smullen, en nog 'ns smullen.........
Zoals altijd, hééééérlijk. Goed zacht en vooral lekker mals vlees. De carbonades groot, dik gesneden en lekkerrrrrr. Het is een en al genot. Zonder twijfel. Aanbevelen? Geen "JA", maar "zonder twijfel" aanbevelen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Wederom heel hartelijk dank voor uw trouw, steun en enthousisame!

- Oss
9.2
3406 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10