Traditioneel Iers recept
Corned Beef. Zijn dat niet van die blikjes?
Jazeker wel. Deze blikjes zullen onze ouders en grootouders zich nog lang herinneren. De Canadese en Amerikaanse soldaten die Nederland bevrijdden hadden ze bij zich en voor velen was het het eerste fatsoenlijke voedsel dat men zag na manden van ontbering. maar toch… corned beef uit een blikje en deze waanzinnig lekker corned beef van brisket, thuis gemaakt, dat is natuurlijk wel een wereld van verschil.
Brisket. Veelzijdig stuk vlees.
Brisket is een stuk rundvlees uit de borst dat enorm populair is in de Verenigde Staten en daarbuiten steeds meer veld wint. In de VS wordt het veel op de grill gebruikt en zijn meest populaire bestemming is natuurlijk de wereldberoemde corned beef, een recept dat is meegenomen door de Ierse immigranten.
Makkelijk te maken. Met geduld.
Corned beef zelf thuis maken is niet moeilijk. Wel is het een lang proces dus neem vooral de tijd.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.