Een Franse klassieker
Het woord heeft een aantal betekenissen. Letterlijk betekent het “dikke room”, en dat klopt in ieder geval al. Waarmee het precies wordt gemaakt – dat verschilt nog wel eens. Dat is vaker met zuivelproducten. Vaak wordt Crème épaisse gemaakt met crème frâiche als uitgangspunt. Maar dat is nogal eens veel te zuur voor wat men ermee wil bereiken. Deze variant is de mildere soort – gemaakt van slagroom (Crème liquide) en Mascarpone.
Crème épaisse wordt in de Franse keuken vaak gebruikt voor het binden van sauzen. Het resultaat is verbluffend: lekker lobbig maar tegelijkertijd luchtig. Heerlijk.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!