Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Crépinette van fazantenhaan en spitskool

Crépinette van fazantenhaan en spitskool

Bereidingswijze

Recept met een ster

Een recept dat enige vaardigheid vergt, maar het resultaat is er dan ook naar.

Crépinette
Crépinette of varkensnet is het buikvlies (peritoneum) van het varken. Het is een met vet doorregen vlies, dat uitstekend geschikt is om gemalen vlees bijeen te houden tijdens het braden. En het leuke is dat je het daarna gewoon opeet. In Nederland is het niet erg bekend, behalve in de betere restaurants. In Frankrijk is het de normaalste zaak van de wereld. Varkensnet heeft geen of nauwelijks smaak( wel even spoelen in koud water vóór gebruik), maar geeft een prachtig effect aan tal van leuke gerechten. Voor de hobbykok(kin) en de keukenprins(es) echt eens het proberen waard!

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ° C. Spoel de crépinette een uur onder koud stromend water. Maak de bladeren van de kool los en blancheer ze door ze een voor een in kokend water te dompelen zodat ze zacht worden maar niet te gaar. De bedoeling is dat de nerf straks niet breekt wanneer we de vulling in de kool rollen. Nu kunnen we met de fazant aan de gang:

Fazant ontvellen
Maak voorzichtig een insnede over de borst van de fazant en trek met stevige hand maar met beleid langzaam de huid van het vlees.

Fazant ontbenen
Verwijder de lever en andere overgebleven organen uit de buikholte. De organen gooit u weg, de lever kunnen we gebruiken in de vulling. Snij voorzichtig met een vlijmscherp mes langs het karkas en verwijderd de filet van de borst. Snij de dijen in en haal de botten uit de poten. Let op: In de poten zitten een aantal vervelende pezen. Deze zijn niet overdreven lekker en kunnen dus beter verwijderd worden! Haal de botten nu ook uit de vleugels. Het karkas dat u overhoudt kunt u eventueel gebruiken om een heerlijke fond van te maken. Inspiratie over gevogelte ontbenen kunt u hier opdoen. Klik op de link.

Stap voor stap

Crépinette van fazantenhaan en spitskool
 • Leg het vlees en de lever van de fazant in de kom van uw keukenmachine.
 • Voeg het spek toe.
 • Draai het geheel (niet al te) fijn.
Crépinette van fazantenhaan en spitskool

Voeg nu het brood, de wijn, de melk, de pruimen, en de kastanjes toe

Crépinette van fazantenhaan en spitskool
 • en vermaal alles tot een mooi geheel, weer niet al te fijn.
 • Breng op smaak met zout en peper.
Crépinette van fazantenhaan en spitskool

Leg een uitgelekt koolblad op uw werktafel en leg er een kleine hoeveelheid vleesmengsel op.

Crépinette van fazantenhaan en spitskool
 • Vouw de zijkanten van het koolblad naar binnen en maak een rolletje.
 • Herhaal dit proces tot de (grotere) koolbladen of het vleesmengsel op zijn.
Crépinette van fazantenhaan en spitskool
 • Vouw de koolrolletjes nu op dezelfde manier in een laagje crépinette.
 • Bak de rolletjes vervolgens aan in boter. 
 • Snij de overgebleven kleinere koolbladen fijn en stoof ze met wat boter en zout.
 • Sauteer de paddestoelen om en om in hete boter. 
Crépinette van fazantenhaan en spitskool

Maak nu de borden op als op de afbeelding. Klaar!

Crépinette van fazantenhaan en spitskool

Wit kan, rood kan: Een Elzasser Pinot gris doet het goed, net als een rode Haut-Médoc. De Shi-take combineert ook uitstekend met een Pommard en een (rode) Volnay.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10