Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Crépinette van fazant en spitskool

Crépinette van fazant en spitskool

Bereidingswijze

Recept met een ster

Een recept dat enige vaardigheid vergt, maar het resultaat is er dan ook naar.

Crépinette
Crépinette of varkensnet is het buikvlies (peritoneum) van het varken. Het is een met vet doorregen vlies, dat uitstekend geschikt is om gemalen vlees bijeen te houden tijdens het braden. En het leuke is dat je het daarna gewoon opeet. In Nederland is het niet erg bekend, behalve in de betere restaurants. In Frankrijk is het de normaalste zaak van de wereld. Varkensnet heeft geen of nauwelijks smaak( wel even spoelen in koud water vóór gebruik), maar geeft een prachtig effect aan tal van leuke gerechten. Voor de hobbykok(kin) en de keukenprins(es) echt eens het proberen waard!

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160 ° C. Spoel de crépinette een uur onder koud stromend water. Maak de bladeren van de kool los en blancheer ze door ze een voor een in kokend water te dompelen zodat ze zacht worden maar niet te gaar. De bedoeling is dat de nerf straks niet breekt wanneer we de vulling in de kool rollen. Nu kunnen we met de fazant aan de gang:

Fazant ontvellen
Maak voorzichtig een insnede over de borst van de fazant en trek met stevige hand maar met beleid langzaam de huid van het vlees.

Fazant ontbenen
Verwijder de lever en andere overgebleven organen uit de buikholte. De organen gooit u weg, de lever kunnen we gebruiken in de vulling. Snij voorzichtig met een vlijmscherp mes langs het karkas en verwijderd de filet van de borst. Snij de dijen in en haal de botten uit de poten. Let op: In de poten zitten een aantal vervelende pezen. Deze zijn niet overdreven lekker en kunnen dus beter verwijderd worden! Haal de botten nu ook uit de vleugels. Het karkas dat u overhoudt kunt u eventueel gebruiken om een heerlijke fond van te maken. Inspiratie over gevogelte ontbenen kunt u hier opdoen. Klik op de link.

Stap voor stap

Crépinette van fazant en spitskool
  • Leg het vlees en de lever van de fazant in de kom van uw keukenmachine.
  • Voeg het spek toe.
  • Draai het geheel (niet al te) fijn.
Crépinette van fazant en spitskool

Voeg nu het brood, de wijn, de melk, de pruimen, en de kastanjes toe

Crépinette van fazant en spitskool
  • en vermaal alles tot een mooi geheel, weer niet al te fijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
Crépinette van fazant en spitskool

Leg een uitgelekt koolblad op uw werktafel en leg er een kleine hoeveelheid vleesmengsel op.

Crépinette van fazant en spitskool
  • Vouw de zijkanten van het koolblad naar binnen en maak een rolletje.
  • Herhaal dit proces tot de (grotere) koolbladen of het vleesmengsel op zijn.
Crépinette van fazant en spitskool
  • Vouw de koolrolletjes nu op dezelfde manier in een laagje crépinette.
  • Bak de rolletjes vervolgens aan in boter.
  • Snij de overgebleven kleinere koolbladen fijn en stoof ze met wat boter en zout.
  • Sauteer de paddestoelen om en om in hete boter.
Crépinette van fazant en spitskool

Maak nu de borden op als op de afbeelding. Klaar!

Crépinette van fazant en spitskool

Wit kan, rood kan: Een Elzasser Pinot gris doet het goed, net als een rode Haut-Médoc. De Shi-take combineert ook uitstekend met een Pommard en een (rode) Volnay.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9
vlees is goed aangekomen
degene waarvoor de BBQ was hebben genoten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Super om te horen. Hartelijk dank voor uw recensie!

- Wierden
10
helemaal tevreden
wederom een top afhandeling van mijn bestelling, dit is nu denk ik de 4e keer dat ik wat via meerdanvlees bestel, het is netjes verpakt, het is op tijd, hoe het smaakt ga ik morgen ervaren, ik ben intens content. bedankt meerdanvlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat wil je nou als webwinkel nog meer dan klanten die intens content zijn? Heel hartelijk dank voor deze 10!!

- Veenendaal
10
top bedrijf
Perfect vlees en snelle levering ,het vlees ziet er altijd mooi uit en ben al jaren een zeer tevreden klant.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Anna Paulowna
10
Top!
Kwalitatief goed vlees, alles is netjes verpakt in een koelbox met elementen. Zeker een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze megascore!

- Erm
9.2
3556 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10