Japanse basisbouillon
Basisbouillon uit de Japanse keuken, onder meer te gebruiken als basis voor een aantal sauzen , waaronder ponzu en gomazu.
Bereidingswijze:
Verwarm het water met de kombu op een laag vuur. Verwijder het zeewier net voor het water begint te koken, zo ontstaat er geen schuim op de bouillon. Voeg de bonitovlokken (vlokken van gestoomde, gerookte en vervolgens gedroogde bonito-tonijn) toe en neem de pan van het vuur. Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken in de pan en giet de dashi door een fijne zeef. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.