Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Bereidingswijze

zie recept van vlees in een potje

Dit recept hoort bij het recept voor “Vlees uit een potje” en is bedoeld om u uit te leggen hoe je Russchische “gorshochki” kunt afsluiten met een deegkap. De gorshochek is een aardenwerken potje voor de traditionele bereidingswijze van vlees, nog uit de tijd dat alle huizen een lemen houtoven hadden. Deze oven, de zogeheten pech’,  was de centrale verwarming van het huis: gebouwd van dikke steen en leem, meestal in de keuken, met grote vleugels aan de zijkant waar men op koude winterdagen op kon slapen. Een soort stenen bedstee. Die oven ging ’s ochtends vroeg aan, het huis werd opgewarmd en tegen de middag werd het vuur niet verder aangewakkerd. De kachel smeulde rustig door tot de avond en tegen bedtijd waren de bedsteden precies op de juiste temperatuur. Tijdens de dag werd de oven op gezette momenten gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten. Op zijn heetst ging het brood erin, voor de middag de “gorshochki” met stoofvlees (zie dit recept), later op de dag de “zapekanki”, allerlei soufflé-achtige lekkernijen, en nog later de groentestoofschotels voor de volgende dag. Zo werd de pech’optimaal gebruikt, voor verwarming en koken. Dit soort kachels vindt men tegenwoordig in Rusland nog steeds, in bijna alle dacha’s op het platteland.

Stap voor stap

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

De kefir

Het deeg wordt gerezen met een combinatie van kefir en zuiveringszout – een techniek die vaak (in een iets andere vorm) wordt toegepast in Azië, waar gist minder populair is dan bij ons. Het werkt prima – de samenvoeging van zuiveringszout (natriumchloride) en een zuur veroorzaakt een chemische  reactie waarbij koolzuur vrijkomt. Dit gas zorgt voor de luchtbellen in gerezen deeg. Kefir is in Nederland en België steeds beter te krijgen.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Mengen en kneden

Boter op kamertemperatuur in een kom in blokjes. Zout erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Suiker en kefir erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Heel ei erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Mengen met een vork.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten
  • Net zoveel bloem meegeven tot een mooi elastisch deeg ontstaat.
  • 25 minuten laten rusten in de koelkast met een doek over de kom.
Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Vervolgens goed kneden.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Vormen.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Ballen draaien.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Van elke bal een schijf maken (met de hand).

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Deze schijf vervolgens om de gorshochek heenvormen. Uw gorshochek kan de oven in! Dit deeg kan een hoop hebben – 200 ℃ is geen probleem, zelfs voor langere tijd.

myaso myasomyaso

myaso

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Deeg voor Flammkuchen
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Basisrecept
Kalfsbouillon
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Bestelling netjes afgeleverd
Netjes in koelbox geleverd op afgesproken dag
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Weer een tien!

- Den helder
10
Snelle levering
De bestelling werd snel geleverd. Het vlees zat in een koeldoos met koelelementen erbij. Al met al voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zitten klaar voor uw volgende bestelling!

- Eindhoven
10
Mooi stukje vlees
Prachtig mooi stukje vlees afgeleverd in een nette koelbox met een aantal koelelementen er bij in. Dat wordt weer smullen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een topscore. Zijn we enorm blij mee, dank u wel!

- Beuningen
10
Heel goed
Bestelling goed verpakt en netjes geleverd en kwaliteit is ook heel goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel erg bedankt. Weer een tien!

- Volendam
10
Wederom heel goed!
Wederom een prima levering met kwalitatief goed vlees. Prima spul!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor deze megascore!

- Soest
10
Verzorging: Hartstikke goed
Smaak weet ik nog niet. Zijn vrijdagavond de beurt.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We vertrouwen erop dat u de smaal minstens zo goed zal bevallen als de afhandeling!

- Gouda
10
Meer dan tevreden
Lekker vlees goed op tijd bezorgd en heel netjes verpakt dit was de tweede keer dat ik besteld heb en ben heel tevreden
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze maximum score!

- Zwolle
10
Uitstekend
Uitstekend
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Alphen a/d rijn
9.2
3516 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10