Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Bereidingswijze

zie recept van vlees in een potje

Dit recept hoort bij het recept voor “Vlees uit een potje” en is bedoeld om u uit te leggen hoe je Russchische “gorshochki” kunt afsluiten met een deegkap. De gorshochek is een aardenwerken potje voor de traditionele bereidingswijze van vlees, nog uit de tijd dat alle huizen een lemen houtoven hadden. Deze oven, de zogeheten pech’,  was de centrale verwarming van het huis: gebouwd van dikke steen en leem, meestal in de keuken, met grote vleugels aan de zijkant waar men op koude winterdagen op kon slapen. Een soort stenen bedstee. Die oven ging ’s ochtends vroeg aan, het huis werd opgewarmd en tegen de middag werd het vuur niet verder aangewakkerd. De kachel smeulde rustig door tot de avond en tegen bedtijd waren de bedsteden precies op de juiste temperatuur. Tijdens de dag werd de oven op gezette momenten gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten. Op zijn heetst ging het brood erin, voor de middag de “gorshochki” met stoofvlees (zie dit recept), later op de dag de “zapekanki”, allerlei soufflé-achtige lekkernijen, en nog later de groentestoofschotels voor de volgende dag. Zo werd de pech’optimaal gebruikt, voor verwarming en koken. Dit soort kachels vindt men tegenwoordig in Rusland nog steeds, in bijna alle dacha’s op het platteland.

Stap voor stap

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

De kefir

Het deeg wordt gerezen met een combinatie van kefir en zuiveringszout – een techniek die vaak (in een iets andere vorm) wordt toegepast in Azië, waar gist minder populair is dan bij ons. Het werkt prima – de samenvoeging van zuiveringszout (natriumchloride) en een zuur veroorzaakt een chemische  reactie waarbij koolzuur vrijkomt. Dit gas zorgt voor de luchtbellen in gerezen deeg. Kefir is in Nederland en België steeds beter te krijgen.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Mengen en kneden

Boter op kamertemperatuur in een kom in blokjes. Zout erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Suiker en kefir erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Heel ei erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Mengen met een vork.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten
  • Net zoveel bloem meegeven tot een mooi elastisch deeg ontstaat.
  • 25 minuten laten rusten in de koelkast met een doek over de kom.
Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Vervolgens goed kneden.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Vormen.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Ballen draaien.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Van elke bal een schijf maken (met de hand).

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Deze schijf vervolgens om de gorshochek heenvormen. Uw gorshochek kan de oven in! Dit deeg kan een hoop hebben – 200 ℃ is geen probleem, zelfs voor langere tijd.

myaso myasomyaso

myaso

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Basisrecept
Kalfsbouillon
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Mooi verpakt
Regelmatig besteld. Mooi verpakt en erg goed vlees. Ook de zalm en carpaccio is een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

WEER EEN TIEN! HEEL HARTELIJK DANK!

- Oldenzaal
10
Super goed vlees en snel levering...Top
Vlees is net verpakt en ruim voldoende gekoeld, snel en op tijd geleverd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Deventer
10
top
alles klopt
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank!

- enter
10
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
Reactie bekijken
Onze reactie

Als u geniet, doen wij dat ook! Dank u wel!

- Hengelo
10
Kwalitatief goed vlees en goede levering
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Enschede
10
Mijn bestelling is prima vervoerd en aangekomen
Het vlees was nog goed bevroren ondanks de hitte. Een knap staaltje van jullie inpakafdeling en postNL.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw recensie. Even ter attentie van anderen die dit lezen: het merendeel van onze producten wordt vers gekoeld verzonden. Slechts enkele producten zijn diepgevroren op het moment van vertrek.

- Bavel
10
Net als altijd helemaal TOP !
Snel, op tijd en goed verzonden
Reactie bekijken
Onze reactie

Zo horen we het graag! Dank u wel en tot een volgende bestelling!

- Vlaardingen
10
Goed en snelals altijd
prima prijs kwalieitverhouding. Heerlijk vlees kan geen supermarkt tegenop. Gekoeld thuisbezorgd.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u! Tja, dat is nou eenmaal zo, als je eerste keus hebt op de markt. De kiloknallers willen wij niet hebben, we betalen nét dat tikje meer bieden de producenten een eerlijkere prijs en mogen dan als eerste uitzoeken:)

- Alphen aan den Rijn
9.2
3345 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10