Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Bereidingswijze

zie recept van vlees in een potje

Dit recept hoort bij het recept voor “Vlees uit een potje” en is bedoeld om u uit te leggen hoe je Russchische “gorshochki” kunt afsluiten met een deegkap. De gorshochek is een aardenwerken potje voor de traditionele bereidingswijze van vlees, nog uit de tijd dat alle huizen een lemen houtoven hadden. Deze oven, de zogeheten pech’,  was de centrale verwarming van het huis: gebouwd van dikke steen en leem, meestal in de keuken, met grote vleugels aan de zijkant waar men op koude winterdagen op kon slapen. Een soort stenen bedstee. Die oven ging ’s ochtends vroeg aan, het huis werd opgewarmd en tegen de middag werd het vuur niet verder aangewakkerd. De kachel smeulde rustig door tot de avond en tegen bedtijd waren de bedsteden precies op de juiste temperatuur. Tijdens de dag werd de oven op gezette momenten gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten. Op zijn heetst ging het brood erin, voor de middag de “gorshochki” met stoofvlees (zie dit recept), later op de dag de “zapekanki”, allerlei soufflé-achtige lekkernijen, en nog later de groentestoofschotels voor de volgende dag. Zo werd de pech’optimaal gebruikt, voor verwarming en koken. Dit soort kachels vindt men tegenwoordig in Rusland nog steeds, in bijna alle dacha’s op het platteland.

Stap voor stap

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

De kefir

Het deeg wordt gerezen met een combinatie van kefir en zuiveringszout – een techniek die vaak (in een iets andere vorm) wordt toegepast in Azië, waar gist minder populair is dan bij ons. Het werkt prima – de samenvoeging van zuiveringszout (natriumchloride) en een zuur veroorzaakt een chemische  reactie waarbij koolzuur vrijkomt. Dit gas zorgt voor de luchtbellen in gerezen deeg. Kefir is in Nederland en België steeds beter te krijgen.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Mengen en kneden

Boter op kamertemperatuur in een kom in blokjes. Zout erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Suiker en kefir erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Heel ei erbij.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Mengen met een vork.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten
  • Net zoveel bloem meegeven tot een mooi elastisch deeg ontstaat.
  • 25 minuten laten rusten in de koelkast met een doek over de kom.
Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Vervolgens goed kneden.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Vormen.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Ballen draaien.

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Van elke bal een schijf maken (met de hand).

Deeg om gorshochki mee af te sluiten

Deze schijf vervolgens om de gorshochek heenvormen. Uw gorshochek kan de oven in! Dit deeg kan een hoop hebben – 200 ℃ is geen probleem, zelfs voor langere tijd.

myaso myasomyaso

myaso

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Deeg voor Flammkuchen
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Basisrecept
Kalfsbouillon
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Alleen top geregeld
Super verpakt en super mooi vlees tot de volgende x
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze TOPSCORE!

- Annapaulowna
7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9
vlees is goed aangekomen
degene waarvoor de BBQ was hebben genoten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Super om te horen. Hartelijk dank voor uw recensie!

- Wierden
10
helemaal tevreden
wederom een top afhandeling van mijn bestelling, dit is nu denk ik de 4e keer dat ik wat via meerdanvlees bestel, het is netjes verpakt, het is op tijd, hoe het smaakt ga ik morgen ervaren, ik ben intens content. bedankt meerdanvlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat wil je nou als webwinkel nog meer dan klanten die intens content zijn? Heel hartelijk dank voor deze 10!!

- Veenendaal
10
top bedrijf
Perfect vlees en snelle levering ,het vlees ziet er altijd mooi uit en ben al jaren een zeer tevreden klant.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Anna Paulowna
9.2
3557 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10