Een dun brooddeeg voor Tarte Flambée
Een voorloper van de pizza, die in de 1960’er jaren zijn intrede deed in West- en Oost-Europa, was voor de streek van Baden-Baden tot Straatsburg de Flammkuchen of Tarte Flambée. Tegenwoordig wordt deze lekkere snack weer steeds populairder, al is zijn lot inmiddels wel sterk verbonden met het kerstseizoen – op iedere Weihnachtsmarkt is wel een stalletje te vinden met flammkuchen.
Er zijn twee deegsoorten die geschikt zijn voor dit gerecht – met en zonder gist. Dit is het recept voor flammkuchendeeg zonder gist.
Bekijk ook onze recepten voor pizzadeeg!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.