Smelt wat boter in een koekenpan. Breng de geraspte aardappel op smaak met zout en peper en doe deze toe in de koekenpan. Laat op zacht tot middelhoog vuur bakken met het deksel op de pan. Na verloop van tijd begint de aardappel te garen en kunt u, door met een platte spaan te drukken, van het geheel een samenhangende koek maken. Draai de koek een aantal malen om en blijf hem bakken (pas op voor aanbranden!) tot hij helemaal gaar is, met een krokant buitenlaagje aan beide kanten.
Kruid het vlees met onze meerdanvlees.nl kruidenmix of met peper en zout. Laat boter zo heet mogelijk worden in een koekenpan met hoge rand. Om te voorkomen dat de boter gaat roken en verbrandt kunt u deze het beste eerst even klaren. De baktijd hangt af van de snit (dikte) van het stuk. Een stuk van 800 gram zal ongeveer 6 minuten per zijde nodig hebben om rosé te worden. Een stuk van 200 gram ongeveer 200. Als u een kernthermometer heeft moet u rekenen op een kerntemperatuur van 55 C°. Draai de warmtebron uit en laat het vlees nog 3 minuten in de pan doorrijpen. Haal het daarna uit de pan en bewaar het op een warme plaats. Giet de boter zoveel mogelijk weg en zet de koekenpan weer op het vuur. Voeg runderfond en rode wijn toe. Roer hiermee de bakresten los en laat de vloeistof indampen tot minder dan een derde over is. Voeg nu klontjes ijskoude boter toe tot u een egale, gladde, smakelijke saus heeft. Breng op smaak met zout indien noodzakelijk. Zeef de saus voor het opdienen.
Snijd de koolraap in reepjes en blancheer deze tot beetgaar in water, wat zout en een scheutje azijn. Giet ze af en doe ze in een pan met wat boter. Voeg de bechamelsaus toe en breng op smaak met peper en zout. Vlak voor het serveren voegt u de mosterdcress toe. Sterrekers (tuinkers) kan ook. Hou een klein gedeelte van de cress achter voor de garnering van het vlees.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...