Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Dikke lende met koolraap in mosterdcress en rösti

Dikke lende met koolraap in mosterdcress en rösti

Bereidingswijze

Stap voor stap

Voorbereiding

De recepten van de rösti variëren nogal: vaak doet men er kaas, spek en uien bij in. Als bijgerecht voor deze toch al complexe dis raden wij u aan het simpel te houden: schil de aardappelen en rasp ze met een Röstiraffel (of gewone grove rasp).

Bereiding rösti

Smelt wat boter in een koekenpan. Breng de geraspte aardappel op smaak met zout en peper en doe deze toe in de koekenpan. Laat op zacht tot middelhoog vuur bakken met het deksel op de pan. Na verloop van tijd begint de aardappel te garen en kunt u, door met een platte spaan te drukken, van het geheel een samenhangende koek maken. Draai de koek een aantal malen om en blijf hem bakken (pas op voor aanbranden!) tot hij helemaal gaar is, met een krokant buitenlaagje aan beide kanten.

 

Dikke lende met koolraap in mosterdcress en rösti

Bereiding vlees en saus

Kruid het vlees met onze meerdanvlees.nl kruidenmix of met peper en zout. Laat boter zo heet mogelijk worden in een koekenpan met hoge rand. Om te voorkomen dat de boter gaat roken en verbrandt kunt u deze het beste eerst even klaren.  De baktijd hangt af van de snit (dikte) van het stuk. Een stuk van 800 gram zal ongeveer 6 minuten per zijde nodig hebben om rosé te worden. Een stuk van 200 gram ongeveer 200. Als u een kernthermometer heeft moet u rekenen op een kerntemperatuur van 55 C°. Draai de warmtebron uit en laat het vlees nog 3 minuten in de pan doorrijpen. Haal het daarna uit de pan en bewaar het op een warme plaats. Giet de boter zoveel mogelijk weg en zet de koekenpan weer op het vuur. Voeg runderfond en rode wijn toe. Roer hiermee de bakresten los en laat de vloeistof indampen tot minder dan een derde over is. Voeg nu klontjes ijskoude boter toe tot u een egale, gladde, smakelijke saus heeft. Breng op smaak met zout indien noodzakelijk. Zeef de saus voor het opdienen.

Bereiding koolraap en cress

Snijd de koolraap in reepjes en blancheer deze tot beetgaar in water, wat zout en een scheutje azijn. Giet ze af en doe ze in een pan met wat boter. Voeg de bechamelsaus toe en breng op smaak met peper en zout. Vlak voor het serveren voegt u de mosterdcress toe. Sterrekers (tuinkers) kan ook. Hou een klein gedeelte van de cress achter voor de garnering van het vlees.

Dikke lende met koolraap in mosterdcress en rösti

Serveertip

Trancheer het vlees in mooie plakken en leg deze op de borden. Snij de rösti in parten en verdeel over de borden. Leg de koolraapstaafjes erbij. Garneer af met de overgebleven cress en de saus. Klaar!

Dikke lende met koolraap in mosterdcress en rösti

Wijntip

Een mooie volle rode wijn komt hierbij het best tot zijn recht.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10