Oerhollands!
Hete bliksem
Een eeuwenoud, puur Hollands recept. Door het gebruik van appels en peren bevat het gerecht veel vocht, waardoor het lang zijn hoge temperatuur behoudt. Daaraan dankt het waarschijnlijk zijn naam. In het oosten en in Duitsland is de naam “hemel en aarde” gangbaar, waarbij hemel verwijst naar de appels die in de lucht groeien en aarde naar de aardappels. In het noorden van Nederland is hete bliksem bekend onder de naam: “stamppot zoetappeltjes” (waarbij alleen zoete appels worden gebruikt) of als “pronkjewail” (gemaakt van gedroogde en gewelde appeltjes). Voor de smaak wordt vaak keukenstroop toegevoegd.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!