Recept met een ster
en dan op de andere kant, op hoog vuur, zonder toevoeging van andere vetten. Laat garen tot 55° C kerntemperatuur. Verwijder uit de pan en laat rusten op een niet te koele plek. Verwijder het vet uit de pan. Blus de kookresten af met de rode wijn en de kalfsfond en laat inkoken. Voeg nu de kweeperenjam toe en roer goed door elkaar. Monteer met klontjes ijskoude boter.
Kook ondertussen de gerst in ca. 12 minuten gaar. Giet af. Maak een duxelles van eekhoorntjesbrood door deze zeer fijn te snijden en te stoven met een net zo fijn gehakt sjalotje. Voeg daarvan 2 eetlepels toe aan de gerst. Voeg nu de (rauwe) pijnboompitten toe. Breng op smaak met zout en peper. Maak, indien noodzakelijk, iets smeuïger met een klontje boter.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.