Boordevol smaakbeleving!
Niks mooier op een chique diner dan een eendenborstje. Heerlijk! Tamme eend is erg sappig van smaak en makkelijk te verwerken. Iedereen kan het! De huid van de eend is zo vet dat u tijdens de bereiding eigenlijk geen boter of olie nodig heeft.
De combinatie van eend en tropisch fruit is een oude bekende van menig culinair expert: dat nét even dat zuurtje tegen een zoete achtergrond, onderstreept door een mooie ronde, vette omgeving, is gewoon een perfecte smaakbeleving. Echt iets om te proberen!
Maak de porties niet te groot – een volwassene kan makkelijk een hele eendenborst van 200 gram op, maar waarom? Dit is het hoofdgerecht, het zogenaamde pièce de résistance. De avond is echter lang, er staat nog meer op het programma…
Eet smakelijk!
Stap 8:
Kruid de blokjes eendenborst met onze kruidenmix of eventueel met peper en zout en leg ze op de velkant in een gloeiend hete koekenpan met dikke bodem, zonder vet. Het vet van de eend zelf komt nu los. Hiermee heeft u voldoende bakvet om uw eend af te werken. Bak de blokjes 3-4 minuten en hutsel ze dan door elkaar. Blijf op hoog vuur nog zo’n 3 minuten bakken.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!