Stevige maaltijd met stijl
Een heerlijke ‘made in Holland”-stamppot met een lekkere twist – een beenhammetje van meerdanvlees.nl in een zalige, smeuïge, zelfgemaakte saus. Geloof ons – zo’n gerecht misstaat zelfs niet op Kerst!
U kunt zich strikt houden aan het recept dat hier vermeld is. Leuker is echter om de aardappelen en zuurkool apart te houden. Snij daarvoor de aardappelen niet in stukken maar in schijven, en snijd de zuurkoolspek in minuscule dobbelsteentjes door de zuurkool heen. Volg verder wel de aanwijzingen in het bovengenoemde recept.
Snij de groenten in grove stukken, zet ze aan in een cocotte met flink wat boter, en blus ze af met de rode wijn en de bouillon. Voeg het bouquet garni toe. Matig de warmtebron en laat stoven tot alle groenten gaar zijn. Verwijder het bouquet garni en laat indampen tot het meeste overtollige vocht weg is. Pureer met een staafmixer.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.