Een Canadese specialtiteit
Eggs Benedict. Wat een feest. Het is een heerlijke combinatie van ei (of gerookte zalm), spek en een broodje. Dat alles overgoten met een zalige fluweelzachte Hollandaisesaus. Uw cardioloog zal er een andere mening over hebben, maar wij vinden dat je niet geleefd hebt als je dit niet hebt geproefd! Het lijkt moeilijk te maken maar eigenlijk krijg je er redelijk snel vaardigheid in.
Eggs Benedict worden in het originele recept opgebouwd uit een geroosterde Engelse muffin (een luchtig plat broodje, in de verte vergelijkbaar met een beschuitbol), dunne plakken ham, bacon of spek, een of twee gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Later is een variant met gerookte zalm bedacht – ook een zeer geslaagde combinatie. En toen het hek toch al van de dam was, volgde de Egg Benedict met gebakken biefstuk waarbij de Hollandaise vaak wordt vervangen met Béarnaise. Zelfs vegetariërs hebben hun eigen “Eggs Benedict”, de zogeheten Eggs Florentine.
Eggs Benedict is een echt brunchgerecht. Omdat niet iedereen daar tijd voor heeft, wordt het ook wel bij het ontbijt geserveerd. Beetje zwaar? Ach…
Dit recept heeft een vegetarische variant. Laat daarvoor de vleeswaren achterwege.
Dit recept is leuk voor uw paasbrunch
Maak een paar English muffins zoals in dit recept staat beschreven
aak een mooie fluwelen Hollandaisesaus zoals in dit recept.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.