Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Bereidingswijze

Net als op de Weihnachtsmarkt

Tarte flambée 
Het komt uit Elzas-Lotharingen, net als de Quiche Lorraine (klik voor recept). Ook in Duitsland, en wel in Rheinland-Pfalz en Baden wordt de Flammkuchen veel gemaakt. De tarte flambée heeft een dunne brooddeegbodem die wordt ingesmeerd met crème fraîche en wordt belegd met uien en reepjes spek.

Iedere streek heeft zo zijn eigen recept en bereidingswijze van deze heerlijke “flammekueche” (Elzasser dialect): het deeg varieert, het beleg en de crème fraîche wordt hier en daar vervangen door Bibbeliskäs (een soort kwark). er zijn inmiddels zelfs groentenflammkuchen, of zoete tartes flambées, met appel of vijgen.

Eigenlijk een thermometer
Voordat het een hit werd op alle Weihnachtmarkten was de tarte flambée op het platteland eigenlijk bedoeld om de hitte van de houtoven te testen. Als de Flammkuchen goed ging, dan wist je hoe de oven eraan toe was en kon je beginnen met je brood en je ovenschotels. De flammkuchen werd in de oven geschoven met open vuur (vandaar de naam). Werd de kuchen snel gaar, dan werd het vuur gedoofd om de resttemperatuur constant te houden voor het bakken van brood.

Geen houtoven? Ovensteen (Pietra rifrattaria, ovensteen)!
Flammkuchen heeft, net als pizza heeft een razendsnelle bereiding nodig en moet zowel van onderen als van boven verwarmd worden. Het beste resultaat verkrijgt u natuurlijk in een houtgestookte pizza-oven. Heeft u die niet, zorg dan voor een pizzasteen: dit is een plaat van (natuur)steen die u ruim voordat u de pizza in de oven zet mee laat verhitten tijdens het voorverwarmen van de oven. Er zijn tal van pizzastenen in de handel. Een goed alternatief, misschien nog wel beter, is een marmeren plaat van minstens 15 mm dikte. Zo’n pizzasteen is overigens ook niet weg te denken voor liefhebbers van eigengemaakt brood.

Andere recepten voor uw Kerstmarkt thuis? Klik hieronder!

Lebkuchen

Reibekuchen

Schweinehaxe

Glühwein

 

Stap voor stap

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Eerst het deeg maken

Flammkuchen kan gemaakt worden van gistdeeg en van deeg zonder gist. Wij hebben gekozen voor deeg zonder gist. Klik hier voor het recept.

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Oven aan!

  • Verwarm de oven (eventueel met de pizzasteen erin) voor op 300° C (of zo hoog als u kunt). Laat hem minstens 30 minuten doorverwarmen
  • Maak de uien schoon en snij ze in blokjes
  • Verwarm het vet en bak daarin het spek en de ui tot de uiblokjes glazig worden en het scherpste van de smaak af is
Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Bereiding

Rol  1 portie deeg uit tot een dikte van 2-3 mm. Zorg voor goed wat bloem tegen het plakken.

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Bestrijk de flammkuchen met crème fraîche…

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

…en bestrooi hem met de ui- en spekblokjes.

Eigengemaakte Flammkuchen (Tarte flambée)

Plaats in de oven en bak de flammkuchen (250 graden = 10-15 minuten, 300 graden = 3-4 minuten) tot mooi goudbruin en knapperig. Klaar!

weihnachtsmarkt #Weihnachtmarkt thuis

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
9.2
3623 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10