Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Eigengemaakte ‘pizza al prosciutto crudo’, pizza met rauwe ham

Eigengemaakte ‘pizza al prosciutto crudo’, pizza met rauwe ham

Bereidingswijze

Pizza
De pizza heeft een lange, moeilijke en onzekere geschiedenis. Het woord zelf komt al voor in het volkslatijn van Zuid-Italiaanse steden in de tiende eeuw. De betekenis gaat echter niet veel verder dan “iets plats”, een schijf bijvoorbeeld. In de zestiende eeuw wordt in Napels een afgeplat brood de naam ” pizza” gegeven. Deze naam is waarschijnlijk tegelijkertijd een verbastering van “Pita” uit het MIdden-Oosten en een verwijzing naar de vorm.Het brood, dat oorspronkelijk alleen bedoeld was om de temperatuur van de oven te testen, had geen commerciële waarde en werd meestal weggegooid of verkocht (of zelfs weggegeven) aan de armen. Pas een eeuw later zien we de pizza opduiken als gerecht, geserveerd met olijfolie, zout en kruiden, zoals we nu nog kennen van een soortgenoot, de focaccia. Pas veel later werden kaas, tomaten en soms vis toegevoegd. In 1843 beschrijft Alexandre Dumas (père) inmiddels enorme verscheidenheid in pizza’s. De toch wel meest beroemde pizza, de “Pizza Margherita”, is een uitvinding van een kok, Raffaele Esposito en is gecreëerd in 1889 ter ere van de Italiaanse koningin Margherita van Savoye. De pizza is belegd met tomaten, mozzarella en basilicum om de kleuren van de Italiaanse vlag weer te geven. Naar men veronderstelt is dit de eerste keer dat een pizza met kaas werd belegd.

Pizzasteen (Pietra rifrattaria), ook wel ovensteen
Pizza heeft een razendsnelle bereiding nodig en moet zowel van onderen als van boven verwarmd worden. Het beste resultaat verkrijgt u natuurlijk in een houtgestookte pizza-oven. Heeft u die niet, zorg dan voor een pizzasteen: dit is een plaat van (natuur)steen die u ruim voordat u de pizza in de oven zet mee laat verhitten tijdens het voorverwarmen van de oven. Er zijn tal van pizzastenen in de handel. Een goed alternatief, misschien nog wel beter, is een marmeren plaat van minstens 15 mm dikte. Deze pizzasteen is overigens ook niet weg te denken voor liefhebbers van eigengemaakt brood.

Stap voor stap

Eerst het deeg maken

Pizzadeeg is een vorm van brooddeeg. Het lijkt eenvoudig, maar er kan het een en ander misgaan. Volg een goed recept. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op ons aparte recept voor pizzadeeg maak een keuze tussen Napolitaans, Romeins of Milanees pizzadeeg door erop te klikken in de ingrediëntenlijst.

Voorbereiding

Verwarm de oven met de pizzasteen erin voor op 300° C (of zo hoog als u kunt). Laat hem minstens 30 minuten doorverwarmen. Snijd de mozzarella in blokjes.

Bereiding

Rol per persoon 1 portie pizzadeeg uit tot een dikte van 2-3 mm. Zorg voor goed wat bloem tegen het plakken. 

pizza prosciutto bereiden 1

pizza prosciutto bereiden 2

Bestrijk de pizza vanuit het midden met de tomatensaus. 

pizza prosciutto bereiden 3

pizza prosciutto bereiden 4

pizza prosciutto bereiden 5

Bestrooi de saus rijkelijk met de mozzarellablokjes. 

pizza prosciutto bereiden 6

Blijf uit de rand, anders komt deze straks niet mooi omhoog. pizza prosciutto bereiden 7

Leg over het middengedeelte van de pizza een plakje parmaham (prosciutto di Parma).

pizza prosciutto bereiden 8

Als u een “pala da pizza” (broodspade) heeft, gebruik deze dan om de pizza van uw werkbank op de pizzasteen of in uw mooie houtoven te krijgen. Anders kunt u het beste gebruik maken van bakpapier en hulp van een familielid of vriend. Hou de pizza goed in de gaten. Zodra de buitenste rand begint te kleuren en de mozzarella smelt is uw pizza klaar. Dit gaat sneller dan u denkt dus blijf er bij! Serveer de pizza direct. U kunt nu aan nummer twee beginnen.

pizza_prosicutto_crudo

Serveertip

Een scheut goede olijfolie maakt het gerecht helemaal af. 

 
Eigengemaakte ‘pizza al prosciutto crudo’, pizza met rauwe ham

Wijntip

Vreemd genoeg kiezen vooral jongere mensen nou juist bij pizza voor een biertje. Vooral in de pizzeria. Mocht u toch een wijntje prefereren: een jongen, lichte rode, bijvoorbeeld een Bardolino.

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht of snack
Real Texas Pulled Pork uit de oven
Hoofdgerecht of snack
Straccetti
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Delivered on time. Very good quality of meat
Perfectly packed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Heerlen
#organization Meerdanvlees.nl
10
snel geleverd, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk
snel geleverd, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk
Reactie bekijken
Onze reactie

weer een tien! Dank u wel!

- Voorst gem voorst
#organization Meerdanvlees.nl
8
Vlees smaakte heerlijk
Eerste keer dat ik hier bestelde, vlees kwam gekoeld aan, mede door de ijskast elementen die er bijzitten, vlees ook mooi vacuum verpakt en gelabeld. Aangezien met post.nl verstuurd, die ineens bij mij laat op de dag leveren zoals tussen 17-19 is dit toch een mindere mode van verzending. Er zijn ook leveranciers die met een koel wagen rijden en laten bezorgen..
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering! Inderdaad, er zijn webwinkel die andere transportvormen hebben gekozen. Ook wij blijven zoeken naar de meest ideale optie: betaalbaar voor de klant en 100% betrouwbaar.Zoals u met uw bestelling heeft kunnen zien komen onze spulletjes netjes koel aan, mede door de ingenieuze, speciaal ontwikkelde, volledig recyclebare koelboxen en koelelementen. Deze zijn berekend op het nabootsen van de temperatuur in uw koelkast gedurende 48 uur. Dus ook al zou de vervoerder een hele dag te laat zijn, zitten we nog ruim binnen de marge. Bezorging laat op de dag is voor ons dus geen enkel probleem!We zijn erg blij met de titel van uw recensie: "het vlees smaakte heerlijk". Daar gaat het ons om. We zouden het erg vervelend vinden als klanten zouden kiezen voor vlees van mindere kwaliteit, puur om de verzendmethode. Dan zou de wereld op zijn kop staan.

- Julianadorp
#organization Meerdanvlees.nl
7
Het vlees was niet meer bevroren
Er waren slechts 3 koelelementen toegevoegd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u voor deze mededeling! We hebben uw bestelling er even bijgepakt. Wat u besteld had waren producten, zoals de meeste producten die wij voeren, die vers gekoeld worden verstuurd en helemaal nooit bevroren zijn geweest. Op de productpagina kunt u altijd zien in welke toestand (vers of diepvries) een product wordt verstuurd. We hopen uw twijfels hiermee te hebben weggenomen.

- Ruinerwold
#organization Meerdanvlees.nl
9
Zeer verrassend en perfect koel verpakt.
De kwaliteit is erg goed, erg blij met deze eerste- en zeker niet de laatste bestelling. Direct de varkensfilet rollade klaar gemaakt en geproefd, erg goed en lekker.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wehl
#organization Meerdanvlees.nl
9
Supergoed vlees!
Al meerdere keren genoten van heerlijk stuk vlees! Enige halve minpuntje nu bij laatste bestelling is dat de gekonfijte eendenpoten niet konden worden geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw reactie! Gelukkig komt het nauwelijks voor maar heel af en toe moeten we inderdaad een klant teleurstellen. Dan grijpen we nét mis in de voorraad bij het verzamelen van de producten voor verzending. We blijven dit continu perfectioneren!

- Bilthoven
#organization Meerdanvlees.nl
8
Een nieuwe verrassende ervaring
Uitgebreid aanbod van artikelen Aantrekkelijk gepresenteerd Snelle levering Professioneel verpakt
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw positieve reactie. We hopen u snel weer bij ons in de webwinkel te treffen. We hebben een aantal lekkere dingetjes in petto voor het najaar en de feestdagen! Wellicht is het - mits u dat nog niet heeft gedaan - een idee om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en heeft u als eerste toegang tot onze interessante aanbiedingen. Inschrijven is eenvoudig: https://www.meerdanvlees.nl/nieuwsbrief/

- Noordhorn
#organization Meerdanvlees.nl
8
Vers, snel, maar bovenal: kwaliteit.
Vers, snel, maar bovenal: kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw beoordeling!

- Soest
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3111 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl