Zelfgemaakt droomvoedsel uit het Midden-Oosten
Falafel komt enorm veel voor in Israel en de Arabische wereld. Deze vegetarische gefrituurde lekkernijen worden vaak geserveerd met hummus (klik voor recept) en tahin (klik voor informatie) . Ook met toum (een heerlijke knoflooksaus uit het Midden-Oosten (klik voor recept) of hayadari (Turkse kruidensaus op basis van yoghurt) zijn ze zalig.
Koptisch
Waar falafel precies voor het eerst is ontwikkeld is niet zeker. De meesten houden het erop dat het een van origine Koptisch is. Deze vroege inwoners van Egypte maakten het met tuinbonen. Hoe dan ook – zowel in de Arabische als in de Israelische keukens is falafel een hit. Voor menigeen kan de Big Mac het er niet van kan winnen.
Pita
Vaak wordt falafel geserveerd in een pitabroodje, met sla, tomaat, en een lekker sausje. Snij hiervoor het broodje dwars door en maak er twee zakjes van die je kunt vullen met de falafel en andere lekkernijen.
Stort ze in een hakmolen (kan in verschillende keren als het in 1 keer niet past). Maal de kikkererwten fijn. De grofheid van de bemaling bepaalt of de falafel straks makkelijk tot een quenelle of balletje te vormen is: zeker niet te grof dus, maar het moet ook geen pasta worden die op humus begint te lijken.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel! Weer een tien!