Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Farfalle con quello che ci era rimasto in frigo

Farfalle con quello che ci era rimasto in frigo

Bereidingswijze

Pasta met wortel, broccoli en bleekselderij

Af en toe mag het. Af en toe mag je afwijken van de traditionele recepten. Zeker als je leftovers en liflafjes hebt liggen. Neem nou zo’n geval: je doet de koelkast open en je hebt een broccoli, een bleekselderij, wat wortels…..en een hongerige familie.  Is dat te combineren? Jazeker!

Parmentier 
Parmentier is een culinaire vakterm. Het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in blokjes snijden. Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Dit zijn een aantal voorbeelden:

  • Tranché: plakjes (bijv. vlees en brood)
  • Julienne (zie afbeelding): in reepjes of sliertjes
  • Parisien: blokjes van 20 mm
  • Brunoise, blokjes van 3 mm
  • Parmentier (in blokjes van ongeveer 1 cm)
  • Emincé: zeer dunne plakjes (bijv. truffel, knoflook of paddenstoelen)
  • Tourné: mooi rond bijgesneden (bijv. aardappelen of wortelen)
  • Paré: in het gewenste model gesneden (bijv. bij vlees het verwijderen van overtollige aanhangsels)
  • Cannelé: met groeven of geultjes (bijv. komkommer of citroen)
  • Chinoise: in ruitjes gesneden

Julienne

Stap voor stap

Voorbereiding

Snij de stam uit de broccoli. Snij de stam, de wortels en de selderijstengels Parmentier. Kook ze beetgaar in wat zout water.

Zet in een nieuwe pan de boter op en zacht vuur. Zodra de boter begint te smelten de beetgare groenten toevoegen, samen met het nog rauwe, zachte gedeelte van de broccoli. Dit geheel op een heel zacht pitje laten stoven. Halverwege de stooftijd, na zo’n 6 minuten,  de sugo toevoegen. In de gaten houden dat het vocht niet verdampt en zo nodig aanlengen met water.

Ondertussen de pasta koken

Kook ondertussen de pasta in ruim zout water. W ij hebben gekozen voor farfalle maar het is maar wat je in huis hebt. Wel korte pasta nemen, de saus is voor lange pasta minder geschikt. Zo’n 4-5 minuten voor de kooktijd is verstreken ⅓ van de groentemassa pureren met een staafmixer en terugdoen in de pan. 50 gram geraspte Parmezaan of Grana toevoegen. Goed mengen, op smaak brengen met zout en peper.

 

Afgieten, mengen, opdienen

Giet de pasta af. Doe terug in de pan en voeg de groentenmassa toe. Hussel snel door elkaar. Voordat u de laatste keer de lepel door de pasta haalt een flinke scheut goede Extra Vergine olijfolie toevoegen. Klaar!

Farfalle con quello che ci era rimasto in frigo

Wijntip

Een mooie lichte witte of rosé. Wellicht een mooie witte Toscaan. Niet te koud.

Eet smakelijk!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Voor- of hoofdgerecht
Sashimi van zeeduivel
Voor- of hoofdgerecht
Tagliatelle met cantharellen
Voor- of hoofdgerecht
Pasta met cantharellen
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10