Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Filet van wilde haas en croûte in kastanjesaus met quenelles, schorseneren en spruitjes

Filet van wilde haas en croûte in kastanjesaus met quenelles, schorseneren en spruitjes

Bereidingswijze

Recept met een ster

De vulling:

  • Meng de ingrediënten, behalve de spinazie, in een mixer.
  • Op het allerlaatst pas de spinazie erbij doen.
  • 4 plakken toastbrood van 5 mm. dik snijden en op doorzichtige folie leggen.
  • Rijkelijk besmeren met de vulling.
  • De hazenfilets bestrooien met onze kruidenmix of met peper en zout en op de boterhammen leggen.
  • Deze nu m.b.v. de folie strak inrollen en aan de uiteinden dichtdraaien (als een snoepje).
  • Wegleggen in de koelkast, minstens 2 uur.
  • De oven voorverwarmen op 160 C°.
  • De hazenrolletjes uit de folie halen en in een braadpan in hete boter aanbraden en vervolgens garen in de oven (4 minuten).

De garnituur: 

  • De schorseneren zorgvuldig schillen (handschoenen aandoen!) en in stukken van 5 cm. snijden.
  • Tot beetgaar koken in een mengsel van half zout water en half melk.
  • In een braadpan de grof gesneden sjalot aanbraden tot deze glazig is.
  • Hier de schorseneren bij in doen, warm laten worden en afblussen met wat Vermouth (Martini, Cinzano).
  • Nu de slagroom erbij en zacht laten pruttelen tot de schorseneren gaar zijn.
  • Het grootste gedeelte van de schorseneren uit de saus halen en de saus met een staafmixer pureren.
  • Op smaak brengen met de Martini, peper en zout en vervolgens de schorseneren weer toevoegen.
  • De quenelles maken door de broodjes in kleine stukken te snijden en te overgieten met een mengsel van lauwe melk, peper, zout, en nootmuskaat.
  • Daarna het losgeklopte ei toevoegen.
  • Op smaak brengen met een flinke dosis koekkruiden.
  • De deegmassa in transparante folie wikkelen en er een dikke worst met een diameter van ongeveer 4 cm. van kneden.
  • Vervolgens deze worst in kokend water een uur lang garen.
  • Een half uur voor het opdienen nogmaals een minuut of 30 verwarmen in heet water.
  • De spruitjes van hun buitenste blaadjes ontdoen zonder deze te beschadigen.
  • Blancheren (heel kort koken) en laten schrikken in ijswater.
  • Vlak voor het opdienen in boter stoven.

De saus: 

  • De kastanjes grof hakken en met suiker in een koekenpan karamelliseren.
  • Afblussen met wildfond en slagroom.
  • Laten indampen tot een derde.
  • Het mengsel zeven, in een sauspan overgieten en aanlengen met Champagne.
  • Op smaak brengen met Cognac, zout en peper en laten inkoken tot de juiste consistentie. Als de saus te dik wordt, aanlengen met Champagne.

De opmaak: 

  • De kastanjes die we voor decoratie hebben bewaard even roosteren in een hete koekenpan.
  • De spruitjesblaadjes op het bord leggen als een nestje.
  • Daarop leggen we de schorseneren.
  • De hazenfilets zo snijden dat ze mooi blijven staan op het bord.
  • Afgarneren met de saus en de preiselbeerenjam (even verwarmen in de magnetron).
  • Klaar!

Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pape misstaat hier niet bij.

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

7
Vlees ziet er goed uit, maar veel plastic verpakkings materiaal
Het bestelde ziet er super uit !! Maar wat gebruiken jullie veel plastic/Tempex. Vlees in plastic vaccuum zal niet anders kunnen, maar grote tempex doos met plastic koel elementen heb ik al even niet gezien. Had liever gezien dat het verpakkingsmateriaal incl koelelementen van karton/papier zouden zijn ! Dit vind ik wel een gemiste kans in deze tijd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. Fijn dat u met ons meedenkt! We hebben in de 13 jaar dat we op de markt zijn alle verpakkingsmaterialen getest die we konden verzinnen. Hennep, karton, papier, schapenwol - om er maar een paar te noemen. Om allerlei redenen zijn we voorlopig bij EPS gebleven - die redenen kunnen variëren van kosten (die we door moeten berekenen aan u, de consument), isolatiewaarde maar ook duurzaamheid - onze EPS dozen worden 100% gerecycled voor het vervaardigen van licht beton (zoals gebruikt wordt voor de bouw van parkeergarages bijvoorbeeld). Wel hebben we geïnvesteerd in LIVING PACKETS, een Frans bedrijf dat op de markt komt met herbruikbare EPS dozen die 1000 keer meegaan en voorzien zijn van een LCD scherm in plaats van een papieren etiket (geen papierverspilling) en een GPS-tracker. U kunt het zien als een gasfles - u mag hem gebruiken en zelf ook hergebruiken om dingen te versturen. Levert u hem in, dan krijgt u statiegeld terug. Het wachten is op de introductie van dit revolutionaire idee in Nederland. Het plastic van de koelelementen is ook 100% recyclebaar en de koelelementen (die water bevatten) mogen in de oranje Kliko. "Papieren" koelelementen die men nog wel eens tegenkomt zijn jammer genoeg niet van papier. De lining is ook van plastic (anders zouden ze lekken) en die elementen zijn veel moeilijker te recyclen door de combinatie van plastic binnenin en een "duurzaam" velletje aan de buitenkant...

- Oosterhout
9
Snelle levering
Veel keuze voor de BBQ en voor een redelijke prijs.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Deventer
9
Ruime keus, uitstekende kwaliteit!
Bijzonder goed vlees, snel en goed gekoeld bezorgd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Den Haag
10
Zeer goed, top
Zeer goed en netjes geregeld De volgende dag al, was snel dus
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw tien! Zo is et maar net: vóór 12.00 besteld? De volgende werkdag al in huis.

- Uden
9
vlees is goed aangekomen
degene waarvoor de BBQ was hebben genoten.
Reactie bekijken
Onze reactie

Super om te horen. Hartelijk dank voor uw recensie!

- Wierden
10
helemaal tevreden
wederom een top afhandeling van mijn bestelling, dit is nu denk ik de 4e keer dat ik wat via meerdanvlees bestel, het is netjes verpakt, het is op tijd, hoe het smaakt ga ik morgen ervaren, ik ben intens content. bedankt meerdanvlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat wil je nou als webwinkel nog meer dan klanten die intens content zijn? Heel hartelijk dank voor deze 10!!

- Veenendaal
10
top bedrijf
Perfect vlees en snelle levering ,het vlees ziet er altijd mooi uit en ben al jaren een zeer tevreden klant.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Anna Paulowna
10
Top!
Kwalitatief goed vlees, alles is netjes verpakt in een koelbox met elementen. Zeker een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze megascore!

- Erm
9.2
3556 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10