Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Filet van wilde haas en croûte in kastanjesaus met quenelles, schorseneren en spruitjes

Filet van wilde haas en croûte in kastanjesaus met quenelles, schorseneren en spruitjes

Bereidingswijze

Recept met een ster

De vulling:

  • Meng de ingrediënten, behalve de spinazie, in een mixer.
  • Op het allerlaatst pas de spinazie erbij doen.
  • 4 plakken toastbrood van 5 mm. dik snijden en op doorzichtige folie leggen.
  • Rijkelijk besmeren met de vulling.
  • De hazenfilets bestrooien met onze kruidenmix of met peper en zout en op de boterhammen leggen.
  • Deze nu m.b.v. de folie strak inrollen en aan de uiteinden dichtdraaien (als een snoepje).
  • Wegleggen in de koelkast, minstens 2 uur.
  • De oven voorverwarmen op 160 C°.
  • De hazenrolletjes uit de folie halen en in een braadpan in hete boter aanbraden en vervolgens garen in de oven (4 minuten).

De garnituur: 

  • De schorseneren zorgvuldig schillen (handschoenen aandoen!) en in stukken van 5 cm. snijden.
  • Tot beetgaar koken in een mengsel van half zout water en half melk.
  • In een braadpan de grof gesneden sjalot aanbraden tot deze glazig is.
  • Hier de schorseneren bij in doen, warm laten worden en afblussen met wat Vermouth (Martini, Cinzano).
  • Nu de slagroom erbij en zacht laten pruttelen tot de schorseneren gaar zijn.
  • Het grootste gedeelte van de schorseneren uit de saus halen en de saus met een staafmixer pureren.
  • Op smaak brengen met de Martini, peper en zout en vervolgens de schorseneren weer toevoegen.
  • De quenelles maken door de broodjes in kleine stukken te snijden en te overgieten met een mengsel van lauwe melk, peper, zout, en nootmuskaat.
  • Daarna het losgeklopte ei toevoegen.
  • Op smaak brengen met een flinke dosis koekkruiden.
  • De deegmassa in transparante folie wikkelen en er een dikke worst met een diameter van ongeveer 4 cm. van kneden.
  • Vervolgens deze worst in kokend water een uur lang garen.
  • Een half uur voor het opdienen nogmaals een minuut of 30 verwarmen in heet water.
  • De spruitjes van hun buitenste blaadjes ontdoen zonder deze te beschadigen.
  • Blancheren (heel kort koken) en laten schrikken in ijswater.
  • Vlak voor het opdienen in boter stoven.

De saus: 

  • De kastanjes grof hakken en met suiker in een koekenpan karamelliseren.
  • Afblussen met wildfond en slagroom.
  • Laten indampen tot een derde.
  • Het mengsel zeven, in een sauspan overgieten en aanlengen met Champagne.
  • Op smaak brengen met Cognac, zout en peper en laten inkoken tot de juiste consistentie. Als de saus te dik wordt, aanlengen met Champagne.

De opmaak: 

  • De kastanjes die we voor decoratie hebben bewaard even roosteren in een hete koekenpan.
  • De spruitjesblaadjes op het bord leggen als een nestje.
  • Daarop leggen we de schorseneren.
  • De hazenfilets zo snijden dat ze mooi blijven staan op het bord.
  • Afgarneren met de saus en de preiselbeerenjam (even verwarmen in de magnetron).
  • Klaar!

Wijntip:
Als wijn raden wij u een rondborstige, edele wijn aan. Uit de Bourgogne zou dat een Chambolle-Musigny of een Aloxe-Corton kunnen zijn. Uit de Bordeaux een mooie Fronsac of Saint-Emilion. Ook een goeie Châteauneuf du Pape misstaat hier niet bij.

Erik eet smakelijk

 

 HulstDit recept is een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
10
Wat een genot
Mijn bestelling kwam op de dag die ik aangegeven had wat ik als erg prettig ervaren heb. Alles was netjes ingepakt in de doos met koolelementen en dan ook nog per portie verpakt dus kon het zo in de vriezer doen. En dan ook nog kwaliteit wat wil je nog meer ;)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor deze tien! Tje, wat wil je nog meer....hmmm...nog vaker bestellen en nog vaker genieten van onze heerlijke producten?:)

- Oudenbosch
#organization Meerdanvlees.nl
10
Perfect
Het beste vlees wat ik ooit heb gehad.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Ontzettend bedankt!

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
7
tevreden
een aantal producten waren niet gekoeld maar klaarblijkelijk bevroren verzonden. Bij aankomst was een deel half ontdooit.Kreeg direct een goede uitleg van de klantenservice n.a.v. bovenstaande.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw recensie! U had vragen over producten die niet diepgevroren zijn aangekomen. Met deze mail willen we graag uw twijfels wegnemen.De producten die bevroren bij ons vertrekken kunnen inderdaad onderweg geheel of gedeeltelijk ontdooien. Onze verpakking is gericht op het 48 uur lang behouden van een temperatuur die vergelijkbaar is met uw koelkast. Zo staat het ook op onze site vermeld: bij ieder product kunt u zien of het bevroren of gekoeld vertrekt, in de uitleg over onze werkwijze staat te lezen dat onze verpakkingen ingericht zijn om een koelkast na te bootsen (dus niet een diepvries). Dit is een bewuste keuze van ons bedrijf, die te maken heeft met het feit dat meer dan 90% van onze producten vers gekoeld worden geleverd. We hebben u via e-mail wat printscreentjes ter verduidelijking gestuurd.Meer informatie hierover kunt u vinden onder deze link: https://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs/We hopen hiermee uw twijfels weggenomen te hebben.

- Nunspeet
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3119 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl