Een recept waar je ‘vous’ tegen zegt!
Voorbreiding:
Hak de wortels in middelgrote stukjes. Was de bleekselderij en snij deze op, met blad en al. Pel de middelgrote uien en hak deze fijn. Maak de kleine ui schoon en steek de kruidnagelen erin. Hou 8 kastanjes achter de hand en hak deze fijn.
Bereiding:
Verhit boter in een braadpan of cocotte. Wacht tot het schuim wegtrekt en doe de groenten erbij. Stoof onder voortdurend roeren een minuut of tien. Voeg dan de wijn en de bouillon erbij.
Voeg de andere, samen met de ui met kruidnagel, bij de soep. 25 minuten laten pruttelen. Haal daarna de ui eruit en gooi deze weg. Pureer de soep met een staafmixer. Leng eventueel aan met nog wat bouillon. Breng op smaak met suiker zout en peper. Roer er op het laatst de Cognac en de créme fraîche doorheen. Klaar!
Serveren:
Verdeel de gehakte kastanjes over 8 diepe borden. Schep de kastanjesoep er overheen.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner
Dit recept is heeft een vegetarische variant. Gebruik dan in plaats van bouillon brodo vegetale . Klik voor recept
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.