Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Franse uiensoep met croutons

Franse uiensoep met croutons

Bereidingswijze

Soupe à l’oignon

Ik hoor de accordeons in de drukke cafeetjes op Montmartre….ik ruik de zoet indringende geur van gepofte kastanjes… Ach, winter in Parijs….! Schitterend! Over de boulevards struinen, langs de Seine slenteren tegen zonsondergang, wanneer het water zijn damp afstaat aan de koude buitenlucht en boven de rivier een dunne huig van mysterieuze nevel ontstaat….

Oh ja, uiensoep. Ja! Uiensoep, natuurlijk! De soep van de Fransen natuurlijk! Heerlijk als je hem zelf maakt! Mijn advies: maak er veel van! Niet alleen omdat deze soep “oorverdovend” lekker is: ook omdat hij gewoon beter voor de dag komt als ie in volume is bereid.

Uiensoep maken is heel eenvoudig. Kijk maar met me mee.

Stap voor stap

Franse uiensoep met croutons

Duikbril op, wasknijper op de neus

Pel de uien…

Franse uiensoep met croutons

…en snij ze in halve rondjes van ongeveer 5mm dikte. Kruid de runderpoulet naar smaak met onze kruidenmix of met peper en zout.

Franse uiensoep met croutons

Laat de boter heet worden in een hoge soeppan. Braad hierin de poulet snel aan zodat het een kleurtje krijgt.

Franse uiensoep met croutons

Voeg de gesneden uien toe.

Franse uiensoep met croutons

Blijf alles op hoog vuur door elkaar scheppen…

Franse uiensoep met croutons

…tot de uien kleur krijgen.

Franse uiensoep met croutons

Voeg nu de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Franse uiensoep met croutons

Voeg ook de wijn toe.

Franse uiensoep met croutons

Een scheut tomatenketchup geeft aan het geheel een mooie, ronde smaak. Overdrijven is echter sterk af te raden. Wees daarom voorzichtig. Het moment waarop u de ketchup toevoegt is niet zo van belang, wel de hoeveelheid.

Franse uiensoep met croutons

Laat de soep minstens 3 uur op een zacht pitje net boven de kook pruttelen, net niet afgesloten met een deksel. De ui moet in de mond smelten. Breng op smaak met zout en eventueel peper. Klaar!

Franse uiensoep met croutons

Serveertip

Uiensoep is lekker met croutons. Pak voor elk bord een sneetje brood. Wit en bruin kunnen allebei. Maar….maak niet dezelfde fout als een heleboel restaurants. Snij de croutons, anders drijft er straks een dikke plak brood met gesmolten kaas in de soep van ieder, en probeer die maar eens met een soeplepel te snijden! Dus: snij de boterham in blokjes, met korst en al.

Franse uiensoep met croutons

Leg het brood in de soep op de borden. U kunt de croutons ook van tevoren voorbereiden door de stukjes brood te drogen of te toasten maar noodzakelijk is het niet. 

Franse uiensoep met croutons

Bezaai de stukjes brood met geraspte oude kaas (Parmezaan, Lodigiano, Grana, Oude Hollandse kaas, wat u maar lekker vindt).

Franse uiensoep met croutons

Plaats de borden onder grill van uw oven. Als de kaas gesmolten is, is de soep klaar (zie afbeelding boven). U kunt aan tafel!

Franse uiensoep met croutons

Tip

Sommigen vinden het lekkerder als het brood van de croutons niet zo papperig is. Knapperige croutons kunt u maken door ze apart te grill op een bakblik en pas daarna toe te voegen aan de soep, vlak voor het opdienen.

Vegetarisch Dit recept kan ook vegetarisch – gebruik dan geen vlees en vervang de bouillon met groentebouillon (brodo vegetale Klik voor recept)

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10