Soupe à l’oignon
Ik hoor de accordeons in de drukke cafeetjes op Montmartre….ik ruik de zoet indringende geur van gepofte kastanjes… Ach, winter in Parijs….! Schitterend! Over de boulevards struinen, langs de Seine slenteren tegen zonsondergang, wanneer het water zijn damp afstaat aan de koude buitenlucht en boven de rivier een dunne huig van mysterieuze nevel ontstaat….
Oh ja, uiensoep. Ja! Uiensoep, natuurlijk! De soep van de Fransen natuurlijk! Heerlijk als je hem zelf maakt! Mijn advies: maak er veel van! Niet alleen omdat deze soep “oorverdovend” lekker is: ook omdat hij gewoon beter voor de dag komt als ie in volume is bereid.
Uiensoep maken is heel eenvoudig. Kijk maar met me mee.
…en snij ze in halve rondjes van ongeveer 5mm dikte. Kruid de runderpoulet naar smaak met onze kruidenmix of met peper en zout.
Uiensoep is lekker met croutons. Pak voor elk bord een sneetje brood. Wit en bruin kunnen allebei. Maar….maak niet dezelfde fout als een heleboel restaurants. Snij de croutons, anders drijft er straks een dikke plak brood met gesmolten kaas in de soep van ieder, en probeer die maar eens met een soeplepel te snijden! Dus: snij de boterham in blokjes, met korst en al.
Dit recept kan ook vegetarisch – gebruik dan geen vlees en vervang de bouillon met groentebouillon (brodo vegetale Klik voor recept)
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.