Italiaans Carnaval in stijl
Frappe of chiacchiere zijn een lekkernij die in Italië rond Carnaval word gegeten. Het zijn strookjes deeg die worden gefrituurd in reuzel of olie (soms ook in de oven gebakken) en meestal bestrooid met poedersuiker worden geserveerd.
De traditie van de frappe gaat waarschijnlijk terug tot de frictilia uit de Romeinse tijd, die gegeten werden gedurende de saturnalen, feestdagen waarvan velen denken dat ze de voorloper van Carnaval zijn.
Het recept is in ieder geval zeer oud: dit kan gemeten worden aan de hoeveelheid regionale benamingen en verbasteringen die deze lekkernij kent: bugie , cenci, crogetti, strufoli, melatelli, cioffe, cróstoli, cróstołi, gròstoi, grustal, cunchiell’, qunchiell, fiocchetti, frappole, gałàni, sosole, gale, gali, gasse, guanti, gròstołi, grostoli, intrigoni, lattughe, maraviglias, rosoni, sfrappole, saltasù, sfrappe, sprelle, risòle, stracci, lasagne, pampuglie, manzole, garrulitas . Het zal geen toeval zijn, maar de reden is ons onbekend: een heleboel van deze termen verwijzen naar leugens, roddels, praatjes.
Frappe zijn verwant aan de cannolo Siciliano.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!