Voor uw meze
Halloumi is een van origine Cypriotische geitenkaas. Hij wordt tegenwoordig ook van schapen- en koemelk gemaakt. De kenmerkende rubberachtige consistentie ontstaat doordat de kaasmassa in wei wordt verhit zodat deze eiwitten afscheidt. De kaas wordt gezouten en wordt vers gegeten of in gezouten wei verpakt.
Doordat halloumi een hoog eiwitgehalte heeft, kan deze kaas worden gegrild of in olijfolie worden gebraden. We hebben hier beide manieren even voor u getest. Op de afbeelding ziet u het effect: de linker twee plakjes zijn gegrild in een hete pan zonder olie, de rechter met olie gebakken.
Meze
Halloumi is als gerecht apart te eten, maar wordt vaak als onderdeel van een uitgebreide meze gegeten.
Halloumi behoeft eigenlijk geen versiering. Dat komt ook voort uit het feit dat de kaas vaak onderdeel is van een meze , een groter culinair geheel. Soms ziet men wel dat er wat sla of rucola bij wordt geserveerd. Ook komt het in sommige families voor dat de halloumi wordt overgoten met honing.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.