zucchine alla griglia
De Italiaanse antipasti, heerlijk uitgestald bij binnenkomst in zo’n typisch Italiaans restaurantje tijdens een onvergetelijke zomervakantie. zalig. Wel oppassen – de antipasti, die vaak zo uitdagend zijn uitgestald, staan met steevaste regelmaat niet op de kaart en kosten dus, zo blijkt vaak aan het einde van het diner, wat “de gek ervoor geeft”. Maar ach, er zijn ergere dingen waarvoor je het vel over de oren getrokken wordt, toch? Een vast bestanddeel van deze antipasti zijn de “zucchine alla griglia”, heerlijke courgettes van de grill.
De lekkerste courgettes om dit gerecht van te maken zijn kleine courgettes, vers van de markt. Bij ons zijn ze niet altijd te vinden. De Nederlandse tuinders hebben nog steeds moeite met het idee dat “small is beautiful” en het blijft moeilijk uit te leggen dat water (want dat is het verschil tussen grote en kleine courgettes) de maak niet ten goede komt.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel! Heel fijn om te horen. Laten we het de supermarkten niet te zwaar aanrekenen. Je zult het maar moeten doen - enorme hoeveelheden verkopen, voor de laagst mogelijke prijs. Gelukkig mogen wij consumenten als u bedienen, die de kiloknaller voorbij zijn en zoeken naar topkwaliteit. Voor die mensen gaan wij op zoek; vaak eisen we eerste keus; regelmatig bieden we meer geld voor de kilo. Vlees hoeft niet elke dag, maar als het dan zover is, dan wel goed vlees. Vinden wij.