Combi van chique en ruig
Een barbecuerecept met iets meer cachet dan de alledaagse rituele vleesbereiding in de tuin. Het is makkelijk te maken maar vergt wel enige coördinatie.
Voorbereiding zwezerik:
Voorbereiding vlees:
Kruid de kalfssteaks met een beetje meerdanvlees.nl vleeskruidenmengsel of wat zout en peper en met knoflook uit de pers.
Bereiding:
Serveertip:
Serveer de zwezerik met de kalfssteaks. Serveer de rest van de boter erbij, goed heet. Als garnituur adviseren wij een geblancheerd blad van wittekool (als spiegel van het bord) en een gratin van meiraap en broccoli.
Wijntip:
Zwezerik verdient een grote witte wijn. Puligny Montrachet bijvoorbeeld. Het hout van deze Bourgondiër past ook prima bij de barbecuesmaak van de gegrilde steaks.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel voor deze TOPSCORE!