Recept met een ster
Een simpel en smakelijk visgerechtje. Leuk om buiten te grillen op uw barbecue, Green Egg® of Weber®, maar binnen op een grillplaatje kan ook prima.
Verdeel nu ook de tonijnsteak in tweeën. Serveer de vismoten met de wokgroente en de zeekraal. Maak het gerecht af met, zoals de Italianen zeggen, “un filo d’olio“, een “sliertje” mooie olijfolie. Bij dit gerecht is aardappelpuree (klik voor recept) erg geschikt.
Zeekraal heeft een specifieke, zilte smaak die soms neigt naar een vleugje jodium. De keuze van de wijn is daarom cruciaal, vooral omdat in dit recept de zeekraal de spil in de smaakbeleving is (de andere producten zijn neutraler van smaak en spelen een ondergeschikte rol). Wij raden een jonge, neutrale wijn aan, maar dan niet een die als een jonge hond de strijd met de zeekraal aangaat, maar een die als een brave viervoeter deze statige groente bescheiden vergezelt: een Calvados blanc, een witte Pays d’Oc, een witte Comté Tolosan, een witte Luberon of zelfs een witte Vallée du Paradis.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!